Gazete Vatan Logo

E-Okul VBS giriş ve E-Okul yönetim bilgi sistemi hizmetleri!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ve E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri MEB’in sunduğu online hizmetlerdendir. Bu hizmetleri nasıl ve nereden kullanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul VBS giriş ve E-Okul yönetim bilgi sistemi hizmetleri!

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ve bu hızlı gelişimi ile birlikte beraberinde getirdiği yenilikler, yaşamın her alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüzün modern ve ileri nesil akıllı mobil teknolojileri ile birlikte internet, hayatın her alanında sıklıkla kullanılan son derece fonksiyonel bir unsur haline geldi. İnternetin yaşamın her alanında sağladığı yeni nesil avantajlar ve kolaylıklar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet altyapısı üzerinden oluşturduğu yenilikçi yüzdeki eğiti projeleri ile birlikte Türkiye’deki eğitim sisteminde de aktif olarak kullanılmaya başlandı. Öğrencilerin daha modern ve daha çağdaş eğitim hizmetleri alabilmesini sağlayabilmek adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet tabanlı proje ve yatırımlara oldukça yoğun şekilde ağırlık veriliyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve ocak 2006’dan bu yana öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde aktif bir rol üstlenen E-Okul sistemi bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerin kendi not bilgisi ve devamsızlık bilgisi kontrollerini yapabilmelerine olanak sağlarken, aynı zamanda da velilerinde internet kolaylığında çocuklarının okuldaki genel eğitim başarılarını ve durumlarını ayrıntılı biçimde öğrenebilmelerine yardımcı olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi eğitim sistemi içerisinde son derece önemli bir etkiye sahiptir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile birlikte veliler, internete erişim sağlayabildikleri her yeden son derece pratik bir şekilde çocuklarının okuldaki güncel durumuna ilişkin ayrıntılı bilgiler alabilmelerine olanak sağlıyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar, son derece pratik bir şekilde internete bulundukları her yerden erişim sağlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasından çocuklarının okuldaki not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi güncel eğitim durumlarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olunmasını sağlıyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan modern teknoloji ile birlikte çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde en güncel eğitim verilerini ayrıntılı döküm halinde internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarının okuldaki not bilgilerinden, devamsızlık bilgilerine kadar tüm güncel eğitim verilerini düzenli olarak kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de öğrencilerin okulda başarılı olabilmesi için aile ve ebeveyn desteğinin var olan önemi, velilerin çocuklarının okuldaki güncel eğitim durumlarına ilişkin olarak daha düzenli bir şekilde takip ediyor olması oldukça büyük bir önem arz ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi içerisinde öğrencilerin tüm eğitim verileri yer alıyor. Özellikle de iki aşamadan oluşarak, öğrenci ve velilere hizmet vermekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminde öğrencilerin bu merkezi sisteme güncel eğitim verilerinin girişi öğretmenler ve okul idarecileri tarafından hizmet alanları doğrultusunda E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri için öğretmenler e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş bölümünde bakanlığın görev sürelerinin başlangıcında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile giriş yapabiliyor. Daha sonra pratik ara yüz içerisinde son derece kolay bir şekilde öğrencilerin verilerinin girişini yapabiliyor.

Haberin Devamı

Veliler ise E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini yine aynı adreste bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünde çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler tarafından not bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenler, aldığı dersler, sınav tarihleri, sözlü notları, sınav sonuçları, değerlendirme raporları ve başarı belgeleri gibi son derece önem arz eden eğitim verileri en güncel halleri ile görüntülenebiliyor. Böylelikle veliler, okula gitmek zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde velisi olduğu öğrencinin genel okul durumu hakkında bilgi alabiliyor.

Haberin Devamı