Gazete Vatan Logo

E-Okul VBS’den ortalama nasıl öğrenilir?

2007 yılında hizmete başlayan E-Okul sistemi, öğrenci ve veliyi web altyapısı sayesinde bilgilendirme amacı taşıyan bir hizmettir. Eğitim öğretim hayatının ilk 12 senesini kapsayan E-Okul sisteminden birinci dönem bitmek üzereyken nasıl not öğrenildiğine dair detaylar ve E-Okul VBS (veli bilgilendirme sistemi) ile alakalı tüm detaylar haberimizde!

E-Okul VBS’den ortalama nasıl öğrenilir?

Türkiye’deki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler, not takiplerini e-okul sistemi üzerinden yapmaktadır. E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) sayesinde sınav sonuçları online bir şekilde erişime açıldığı için velilerin de not öğrenmek için öğrenci ya da öğretmen ile iletişime girmelerine gerek kalmadı.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul sistemin mantığı şu şekilde işlemektedir: Öğretmen, dersine girdiği öğrencinin sınav ya da yazılı sonuçlarını, performans ödevi ya da proje ödevi notlarını düzenli bir şekilde, karne zamanı gelmeden, birinci ya da ikinci dönem bitmeden e-okul sistemine girer. Öğretmenin sınav sonuçlarını girmesi ile birlikte e-okul VBS üzerinden sınav sonuçlarını takip etmek isteyen öğrenci ve veliler de notlar hakkında bilgi sahibi olabilir.

2007 senesinden beri işleyen sistem, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan altyapı ile hizmet vermeye, öğrenci – veli ve öğretmen arasındaki bilgi paylaşımına katkı sağlamaya devam etmektedir. Kısa bir süre içerisinde sınav sonuçlarını öğrenmeyi sağlayan sisteme girmek için aşağıdaki bağlantıları takip edebilirsiniz.

E OKUL VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) Sınav Sonuçları İçin Tıklayın. (http://eokul-vbs.com/e-okul-veli-bilgilendirme-sistemi/)

Yukarıda yer alan linkler tamamen bilgilendirme amaçlıdır.

Kullanımı Çok Basit

E okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sınav sonucu takibi yapmak için öğrenciye ait Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile birlikte öğrencinin okul numarasının bilinmesi yeterli. Bazı durumlarda sistem, öğrencinin birinci dereceden yakını olmayan kişilerin erişimini kısıtlamak için öğrencinin kimlik kartında yer alan ek bilgiler isteyebilmekte, öğrenciye ait fotoğrafın hangisi olduğunu sorabilmektedir.

Sistemde Çökmeler Yaşanabilir

Birinci sınıftan lise dördüncü sınıfa kadar 12 senelik tüm eğitim öğretim gören öğrencilerin bilgilerinin yer aldığı e okul veli bilgilendirme sistemi, birinci dönem ve ikinci dönem karne vakti yaklaştığında yoğun giriş sebebiyle yavaşlamalara ve çökmelere maruz kalmaktadır. Her yaş grubundan en az bir milyon kadar öğrencinin olduğunu varsaydığımız durumda karne günü yaklaştığında en az 12 milyon öğrencinin sisteme girip not öğrenmeye çalıştığını, bazı velilerin de bu kalabalık nüfusa dahil olup not sorgulamaya çalıştığını ve diğer yandan işini son ana bırakan binlerce öğretmenin sisteme not bilgisi girmeye çalıştığını düşündüğünüz vakit doğal olarak sistemde arızalar, yavaşlamalar ve çökmeler meydana gelmektedir. Bu durumda yoğunluğun daha az olduğu gece saatlerinde ya da sabahın ilk saatlerinde velilerin ve öğrencilerin sınav sonuçlarını ve doğal olarak derse ait dönem sonu notlarını öğrenmeleri daha kolay, daha hızlı olacaktır.

E Okul Üzerinden Birçok Bilgiye Erişmek Mümkün

E-okul veli bilgilendirme sistemi öğrencinin sınav sonuçları, yazılı sonuçları, sözlü notları, performans ödevi ve proje ödevi notları, davranış notları, düzenlenen büyük sınavlardan aldığı sonuçlar gibi bilgilerin yanı sıra başka bilgilere de yer vermektedir. Sistem üzerinden öğrencinin eğitim öğretim hayatı boyunca hangi dönem sonunda hangi belgeyi aldığını, kaç adet takdir ya da teşekkür belgesi aldığını, onur belgesi alıp almadığını görebilirsiniz. Tüm bunlara ilave olarak veliler, öğrencilerin her bir dönem içerisinde kaç gün okula gitmeyip ya da derse katılmayıp devamsızlık yaptığını tespit edebilirler.

Ayrıca e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden gelecekte yapılacak olan temel öğretimden orta öğretime geçiş sınavı (TEOG), devlet parasız yatılı ve bursluluk sınavı (DPY-B) gibi sınavlar hakkında duyurulara, birtakım açıklamalara ve sınav sonuçlarına ulaşmak da mümkündür. Yıl sonu başarı puanları takip edilerek öğrencinin diploma notunu hesaplayabilmek, veliyi ilgilendiren herhangi bir duyuruyu ya da bilgilendirmeyi takip edebilmek e-okul VBS ile çok daha kolay hale gelmiştir.

Haberin Devamı