Gazete Vatan Logo

E-okul uygulamasına giriş işlemleri hakkında detaylı bilgi!

E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi öğrencilerin ve de öğretmenlerin kullandığı bir sistemdir. Bu e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi öğrencilerin tüm okul bilgilerini içerisinde barındırır. Dolayısıyla bu nedenle e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemini pek çok kişi tarafından kullanıma sahiptir.

E-okul uygulamasına giriş işlemleri hakkında detaylı bilgi!

Milli Eğitim Bakanlığı 2006 yılında öğrencilerin kayıtlarını artık internet üzerinden tutulmasını sağlamıştır. İnternet üzerinde yer alan bu kayıtlar daha kolay bir şekilde tutulmaya başlanmıştır. Öğrencilerin de tüm okul bilgilerine bu sistem üzerinden ulaşabilirler. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi adını alan bu sistem öğrencilerin tüm okul bilgilerini içerisinde barındırır. Eğitim alanında yapılan bu sistem öğrencilerinde aktif bir kullanıma sahiptir. Öğrenciler adına yapılan bu düzenleme sonucunda bizler de bu sistemi kullanmaya başlamışızdır.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde artık e-okul sistemi üzerinde bulunan kayıtlar oldukça önemlidir. Öğrencilerin bu sistemi kullanma sebebi not bilgilerine erişmektir. Şöyle ki öğrenciler okullarda yapılan bazı sınavlarda belirli puanlar alırlar. Aldıkları bu puanlar onların karnelerine yansır. Karnelerinde yer alan bu bilgiler öğrencilerin aldıkları puanlardan oluşur. Öğrencilerin girdikleri yaptıkları her puanlama bu sayfa üzerinde belirli olur. Öğretmenlerde kendi bilgileri ile beraber e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yapabilirler. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerinden bizler de gerekli olan tüm bilgilere ulaşabiliriz. Öğrencilerin okul içerisinde yaptığı tüm davranışların her biri bu sistemden yardım alınabilir.

Haberin Devamı

Öğrenciler ve de öğretmenler bu sistemi aktif bir şekilde kullanırlar. Çünkü öğrencilerin her biri bu sistemde yer alan not bilgilerine ulaşmak isterler. Onlar kısa sürede bu sisteme kendi bilgilerini kullanarak giriş yapabilirler. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminin veli bilgilendirme kısmı işte bu şekilde oluşur. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi içerisinde yer alan bilgilerden de öğrenciler diledikleri zaman hizmet alabilirler. Öğrencilerin bu sisteme girişleri için yapması gereken tek işlem ilgili sayfaya giriş yapmaları gerekir. Bu sayfa içerisinde yer alan bazı sorular vardır. Gerekli olan sorular öğrencilerin kendi bilgilerini yanıtlaması ile belirlenir. Öğrencilerin kimlik numaraları, öğrenci numaraları, sınıf şubelerini girmeleri gerekir. İlk sayfada bu bilgileri girmeleri gerekir. Ancak açılacak olan ikinci sayfada aynı zamanda öğrencilerin farklı daha detaylı kimlik bilgilerini sisteme girmeleri gerekir. Bu bilgileri sisteme girdikleri koşulda karşılarına açılacak olan ekranlardan sol köşede bulunan fotoğraflarının altından edinmek istedikleri bilgilerin başlığını tıklamaları gerekir. Hangi konuda bilgi almak isterlerse o başlığı tıklamaları yeterli olur. Böylece öğrenciler de tüm e-okul bilgilerine ulaşabilirler. Eğer isterlerse de e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerinden verilen uygulamayı ce telefonlarına indirerek bu sistemden yardım alabilirler. Cep telefonlarına indirdikleri e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminden daha kolay şekilde hizmet alabilirler. Daha az bilgileri sisteme girerek gerekli olan bilgilere kolayca ulaşabilirler.

Haberin Devamı