Gazete Vatan Logo

E-okul takdir ve teşekkür hesaplaması nasıl yapılır?

E-okul takdir ve teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını haberimizde derledik. Milyonlarca öğrencinin ve velisinin merak ettiği e-okul sistemine dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. İşte e-okul giriş...

E-okul takdir ve teşekkür hesaplaması nasıl yapılır?

E-okul sistemi üzerinden hem öğrenciler hem de veliler giriş yaparak önemli bilgileri edinebiliyor. Okulların kapanmasına az bir zaman kala oldukça merak edilen e-okul takdir ve teşekkür hesaplamasının nasıl yapıldığını haberimizde derledik.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Veliler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesinden erişirler. Uygulama ana sayfasında yönetici ve velilerin girişleri için 2 ayrı modül vardır. Veliler sağ taraftaki, kendilerine ait modülde yer alan kutucuklara, öğrencinin TC kimlik numarasını ve okul numarasını yazarak, "giriş" düğmesine basıp sisteme girerler.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMİ

Yıl sonunun yaklaşması ile birlikte e-okul takdir teşekkür hesaplama işlemini yapmak için öğrenci ve veliler tarafından sistem daha yaygın kullanılmaya başlandı. Peki, sistem nasıl çalışıyor? Öğrencilerin sınavlarda almış oldukları puanlar düzenli olarak ilgili öğretmenler tarafından e-okul sistemine girilmektedir. Notlar girildikten sonra, yıl sonu başarı puanından ortalamaları çıkarılarak öğrencinin yıl sonu başarı puanı elde edilir. Bu puan eğer 85,00 ile 100 puan arasında ise takdir, 70,00 ile 84,99 puan arasında olursa da teşekkür alınır. Sistem tamamen onlinedır. Puan ortalamalarına göre öğrencinin yıl sonunda puan ortalaması kolayca belirlenmekte ve işlem hatalarına engel olmaktadır.

Haberin Devamı