Gazete Vatan Logo

E-okul sistemine nasıl giriş yapılıyor?

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrencilerin kullandığı oldukça önemli bir eğitim bilgilendirme sistemidir. E-okul Veli Bilgilendirme- Yönetim Bilgi Sistemi sadece öğrenciler değil aynı zamanda veliler ve okul yönetimindeki yetkili kişiler de sıkça kullanmakta ve bilgi aktarımında yardımcı olmaktadır. E-okul Sistemine erişim için ihtiyacınız olan bilgiler ise öğrencinin sadece T.C kimlik numarası ve okul numarasıdır.

E-okul sistemine nasıl giriş yapılıyor?

Eğitim sisteminde yapılan birçok değişiklik eğitim alanında yer alan birçok kişinin yaşamının kolaylaştırması adına yapılan ve bu doğrultuda olan yeniliklerdendir. Bu yenilikler ise genelde müfredatlarda fark edilmektedir. Ancak artık teknolojinin artık her alanda sıkça kullanılmaya başlanması eğitim alanında ki bu yeniliklerin de daha hızlı gelişmesini sağlamıştır. İnternet artık her ve her iş yerine ve hatta artık her cebe bile girmektedir. İnternet kullanımı bu kadar yaygınlaşmışken beklentiler de git gide artmakta ve verilen hizmetlerde bu anlamda kendini sürekli yenilemeleri gerekmektedir. Günlük işlerimiz sebebi ile bazı resmi işlemlerimizi günüde gerçekleştirmekte gecikebilmekteyiz. Ve hatta bazı işlerimiz de bu sebepten aksamaktadır. Hal böyle iken ve internet artık her alanda kullanılmaya başlamışken bu sıkıntıların devam etmesi de gereksizdir. Bu nedenden dolayı devletin bazı resmi birimleri verecekleri hizmetleri vatandaşlarına online olarak sunarak onların zaman kaybı yaşamasını engellemiştir. Eğitim alanı da bu zaman kaybı yaşadığımız önemli bir alandır.

Haberin Devamı

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Veliler öğrencisi hakkında her zaman bilgi edinmekte sıkıntı çekebilir. Ve her zaman velisi bulunduğu öğrencinin eğitim gördüğü okula gidemeyebilirler. Bu sebeple de öğrencisi hakkında yeterli bilgiye sahip olamamaktadır. Ancak MEB bu sıkıntıyı ortadan kaldırarak öğrencilerin velilerin ve öğretmenlerin sıkça kullandığı ve ihtiyaç duyduğu bir sistem geliştirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca düzenlenen ve gün geçtikçe de geliştirilen E-okul Veli Bilgilendirme- Yönetim Bilgi Sistemi öğrencilerin ve velilerin sıkça günlük hayatta kullandığı online hizmetlerden birdir. E-okul Veli Bilgilendirme- Yönetim Bilgi Sistemi öğrencinin ilk okuldan lise mezuniyetine kadar olan tüm not bilgilerini kayıt altında tutmakta ve geliştirilen teknoloji ile beraber bunları sizler ile paylaşmaktadır. E-okul Veli Bilgilendirme- Yönetim Bilgi Sistemi sadece bir not bilgi sistemi de değildir. Aynı zamanda öğrenciye ait tüm önemli bilgileri kayda geçen tüm bilgileri sizler ile paylaşmak üzere kayıt altında tutar ve arşivler. Velisi bulunduğunuz öğrenciye ait devamsızlık bilgileri görmek ve incelemek isterseniz de E-okul Veli Bilgilendirme- Yönetim Bilgi Sistemi sizlere oldukça yardımcı olacaktır. E-okul Veli Bilgilendirme- Yönetim Bilgi Sistemi öğrencinin not bilgilerine ulaşabileceğiniz gibi devamsızlık bilgilerini de detaylı bir şekilde inceleyebileceğiniz bir hizmettir. Bu sistemi kullanmak için ise ayrıca bir şifreye ihtiyacınız da yoktur. İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ya da akıllı cep telefonundan tarayıcınıza erişin. Bu erişimi sağladıktan sonra da resmi E-okul Veli Bilgilendirme- Yönetim Bilgi Sisteminin web sayfasına ulaşın. Ardından açılacak olan sayfada sizlerden bazı bilgilerinizi yani öğrencinin bazı bilgilerini isteyecektir. Bu bilgiler ise öğrencinin T.C kimlik numarası ve E-okul Veli Bilgilendirme- Yönetim Bilgi Sistemi şifresidir. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra giriş butonuna basın ve sisteme erişimi sağlayın.

Haberin Devamı