Gazete Vatan Logo

E-Okul sistemine giriş nasıl yapılır? E-Okul sisteminde yer alan bilgiler...

E-Okul sistemine giriş nasıl yapılır? E-Okul sisteminde yer alan bilgiler nelerdir? Sorularının yanıtı merak ediliyor ve gündemde çok fazla araştırılıyor. Öğrenciler ve velileri için oldukça faydalı olan e-okul sistemine dair merak edilenleri derledik...

E-Okul sistemine giriş nasıl yapılır? E-Okul sisteminde yer alan bilgiler...

E-Okul sistemi ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz. Öğrenciler ve veliler E-Okul'a giriş yaparak not, devamsızlık, ders programı gibi daha pek çok önemli bilgiye kolayca erişebiliyor.

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul için; yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak iki giriş seçeneği bulunur. Veli bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul idaresi tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş yapabilirler. Giriş yaptıktan sonra, öğrencilerin sınav notlarını sisteme yükleyebilirler.

E-OKUL SİSTEMİ İLE ULAŞILABİLECEK BİLGİLER NELER?

- Not bilgisi; Sınav sonuçları, öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra kontrol edilebilir.

- Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği güncel olarak görülebilir.

- Haftalık ders programı; Hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir.

- Şube not ortalaması; Sınav sonucunda şubenin not ortalaması ile öğrencinin notu karşılaştırılarak, sınıf içerisindeki genel durumu kontrol edilebilir.

Haberin Devamı

Bu bilgiler dışında; diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, okunan kitaplar, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgisi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon zaman çizelgesine de E-Okul VBS üzerinden ulaşılabilir.