Gazete Vatan Logo

E-okul sistemi yeni dönemde de aktif olarak kullanılıyor!

E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi 2016-2017 yeni eğitim öğretim dönemi içerisinde hizmetlere başlamıştır. E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi adı altında hizmet veren bu sistem velilere ve de öğretmenlerin bir numaralı işlem yaptığı merkez olmuştur. Öğrenciler de e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemini kullanarak okul bilgilerine bu şekilde kısa yoldan ulaşabilirler.

E-okul sistemi yeni dönemde de aktif olarak kullanılıyor!

Günümüzde gerçekleştirilen pek çok hizmet artık kısa bir yoldan internet üzerinden halledilmektedir. İnternetin eğitim, sağlık, sosyal hizmetlerle birleşmesinden sonra kısa bir zaman dilimi içerisinde bizler artık bu tip çalışmalardan yararlanabilir duruma gelmişizdir. Günlük hayatımızda bazı konulara zaman ayıramadığımız için karşılaştığımız en küçük sorunlarda bile artık hızlı bir şekilde bu internet sisteminden yararlanabiliriz. Eğitimin de internet sistemi ile birleşmesi sonucunda vatandaşların hızlı bir kullanımından sonra artık Milli Eğitim Bakanlığı da bazı çalışmalarını u alandan sürdürmektedir. Uzun yıllardır hizmet vermekte olan e-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi adı altında yapılan çalışmalar oldukça büyüktür. Bizler de hızlı bir şekilde bu sistem üzerinden verilen çalışmalardan yararlanabiliriz.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalışma hayatımızın her şeyi etkilemesi sonucunda aileler artık çocuklarına çok ilgi gösterememektedir. Ancak ilkokul yıllarından itibaren çocuğunun derslerini denetim altında tutan ailelerin öğrencileri okullarda daha başarılı olmuştur. Hem öğretmenine hem de okula verdiği sorumluluğun bilincinde olan çocuk çok daha iyi bir şekilde eğitim alabilir. Derslerine daha çok özen göstererek onun eğitim hayatı olumlu şekilde böylece etkilenebilir. Artık gerçekleştirilen bazı çalışmalardan sonra öğrencilerin okullarda düzenlenen veli toplantılarına olan katılım azalmıştır. Bu katılımın azalma sebebi aile bireylerinin yoğun çalışma temposudur. Bu çalışma temposu üzerinde hız kazanan nokta ise artık velilerin okul toplantılarına katılım yapmasalar bile çocuklarının eğitim durumunu kontrol altında tutabilecekleridir. Artık düzenlenen e-okul sistemi sayesinde veliler kısa bir zamanda tüm gerekli bilgileri alabilirler. E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi olarak hizmet veren bu sistem hem öğrencilerin hem velilerin hem de okul idarecilerinin işini büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Bu noktada bizlerin dikkat etmesi gereken durum ise bu sisteme nasıl giriş yapacağımızdır.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine her gün giriş yapılabilir. Sadece karne gününden bir hafta önce bu sisteme giriş kapanır. Çünkü e-okul karne bilgilerini taşır. Son zaman kadar da girilmesine izin verilmez. Onun dışında ne zaman istenirse bu sistem hizmet verir. Öğrencilerin kısa bir zaman dilimi içerisinde giriş yapabilecekleri bu sistem üzerinden hızlı bir şekilde aileler de çocukları hakkında bilgi alabilir. Devamsızlık bilgisi, not bilgisi gibi çeşitli konularda bu alandan yardım alabilirler. Böylece çocuklarının eğitim durumunu da denetim altında tutmuş olurlar. Kısa bir zaman dilimi içerisinde de bu sisteme giriş yapabilirler. Öğrencinin kimlik bilgileri ve de bazı okul bilgileri ile beraber e-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine kolayca giriş yapabilirler.

Haberin Devamı