Gazete Vatan Logo

E-okul sistemi velilere hangi kolaylıkları sağlıyor?

E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi velilere, öğrencilere pek çok kesime hizmet verir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi alanında alınmak istenen bilgiler bütünü aslında sizlerin de bildiği üzere çocukların okul hayatı hakkında olan tüm bilgilerdir. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminden herkes kolayca hizmet alabilir.

E-okul sistemi velilere hangi kolaylıkları sağlıyor?

Okula giden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin okul kayıtlarının her biri artık günümüzde internet üzerinde tutulmaktadır. Öğrencilerin okul içerisinde yaptıkları herhangi bir davranış kayıtlara tutulmasa ile ders içerisinde olan hal ve hareketleri öğretmenler tarafından gözlenir. Gözlenen bu hal ve hareketler sonucunda da öğrencilere puan verilir. Öğrencilere aynı zamanda hafta için beş gün boyunca eğitim verilir. Bu eğitim onların genel sınavlara katılımlarında başarılı sonuçlar elde etmesi içindir. Başarılı sonuçların elde edilmesi için öğrenciler oldukça çok iyi bir şekilde sınavlara çalışmalıdır. Gerekli olan bu çalışmaların yapılabilmesi için de öğrencilerin derslere önem vermesi gerekir. Okullarda da belirli zaman aralıklarında sınavlar düzenlenir.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Düzenlenen bu sınavlar sonucunda da öğrencilerin her biri gördükleri derslere katılım sağlarlar. Öğrenciler de yapılan sınavlar sonucunda da aldıkları puanlar ile karne bilgileri yapılır. Karne bilgileri içerisinde yer alan notların her biri şuanda günümüzde internette yer almaktadır. Karne bilgileri içerisinde yer alan tüm bu puan tablolarından öğrenciler de bilgi alabilir. Okul kayıtlarının bulunduğu bilgilerin her biri e-okul adı verilen sayfa üzerinde bulunur. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi alanında yapılan tüm bu hizmet sonucunda da pek çok kişi bu tür çalışmalardan yardım alabilir.

Haberin Devamı

E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi öğrenciler, öğretmenler, veliler tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucunda da ne yazık ki okullarda düzenlenen veli toplantılara katılımın çok az olduğu görülmüştür. Çalışmakta olan aileler, iş güç ve de diğer türlü bazı nedenlerden dolayı okul toplantılarına katılamayan anne babaların sayısı oldukça fazladır. Ancak aslında bu okullarda bilgi verme amaçlı olarak düzenlenen toplantılar oldukça önemlidir. Çünkü öğrencinin anne ve babası yani ailesi ile çocuğun okul durumunun kontrol altında tutulması önemlidir. Okul ve öğrenci arasında olan bağın kuvvetlenmesi içinde bu husus önemlidir. Öğrencilerin ders sorumluluğunu alabilmesi için de bu sistem önemlidir. Öğrencilerin her biri bu sistemleri kolay bir şekilde kullanabilir. Artık veliler de e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yaptıkları takdirde oldukça hızlı bir şekilde bu sistemden yararlanabilirler. Diledikleri zaman bu çalışmalardan yararlanabilirler. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi adı altında verilen bu çalışmaların her biri oldukça kullanışlı bir sistemdir. Çünkü bu sistem sayesinde veliler en geniş bilgilere kolayca ulaşabilir. Her öğrencinin kendi sayfası bulunan bu e-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrencinin not bilgileri, devamsızlık bilgileri, sınav tarihleri, not ortalamaları, geçen yıl olan eğitim durumu gibi bilgiler yer alır. Veliler de bu bilgilere ulaşabilmek için öğrencinin bazı bilgilerini sisteme girerek kısa sürede yararlanabilirler.

Haberin Devamı