Gazete Vatan Logo

E-okul sistemi ile öğrencilerin okul bilgileri internette kaydediliyor!

Öğrencilerin okul bilgilerinin kayıt edildiği sisteme e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi denir. Bu sisteme e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi aynı zamanda pek çok öğrencinin anne babasının da onların eğitimlerini kontrol etmeleri için kullanılmaktadır. Böylece sisteme e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminin kullanımı oldukça aktifleşir.

E-okul sistemi ile öğrencilerin okul bilgileri internette kaydediliyor!

Eğitim hayatında meydana gelen değişiklikler ve de kişilerin kullanıma hazır olarak başladıkları bazı sistemler vardır. Bu sistemler arasında bulunan sisteme e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi binlerce kişiye hizmet vermektedir. Eğitimde alınan yol uzun ve de başarılı bir süreçtir. Ülke genelinde de alınan bazı talimatlara göre artık internet sistemi sayesinde öğrencilere daha iyi hizmetlerin verildiği görülmüştür. İnternet ve teknolojinin oldukça ilerleme kaydettiği bu dönemde vatandaşlar da oldukça hızlı bir şekilde artık bu sistemleri kullanmaktadır.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde yapılan her bir değişim öğrencilerin eğitim hayatlarını daha da iyileştirmek içindir. Bu nedenle eğitimde kalitenin arttırılması adına yönelik yapılan çalışmalar sürdürülmektedir.

Öğrencilerin her biri yapılan bu çalışmalardan yararlanmaktadır. Son zamanlarda da kullanım alanı daha da çok genişleyen bazı sistemler vardır. Bu sistemlerden biri de e-okul sistemidir. Bir öğrenci bir okulda okurken onun hakkında bazı kayıtlar tutulur. Bu kayıtlar eski dönemlerde dosyalar ile tutulurken şuanda günümüzde internet üzerinde tutulmaktadır. Her öğrenciye ait dosyalar artık bilgisayarlarda kayıtlıdır. Hayatımızın içinde yer alan modern sistemler böylece insanların hayatlarını daha kolay bir hale getirme konusunda büyük çaba sarf etmektedir. Gerçekleştirilen pek çok yenilik öğrenci, öğretmen ve de veliler için olumlu sonuçlar doğurmaktadır.

Haberin Devamı

Okullarda düzenli olarak yapılan belli başlı sınavlar vardır. Bu sınavlara giren öğrenciler yapabildikleri kadarını yanıtlandırarak her ders için bir nota sahip olurlar. Ödevler, sınıf içi performansları ile beraber öğrenciler de not durumlarını elde ederler. Bu notların ailelere ulaştırılması çocuklarının okul ile ne kadar ilgili olduğunu onlara bildirmek adına bazı toplantılar gerçekleştirilir. Yapılan toplantılarda öğrencilerinin velileri çağırılarak onlara çocuklarının eğitim durumu hakkında bilgi verilmek istenir. Ancak son zamanlarda okul toplantılarına katılım sağlayan anne babaların sayısında büyük bir düşüş yaşanmaktadır. Bunun ilk sebebi yoğun çalışma hayatıdır. Çalışmaktan kafasını kaldıramayan anne babalar ne yazık ki okullarda yapılan bu toplantılara katılım sağlayamazlar. Ancak ama bu durum çocuklarının eğitim durumunu takip etmemeleri için bir gerekçe değildir. İnternet üzerinden de kayıt tutulan bu not bilgilerine veliler ulaşabilir. Bu nedenle e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi açılmıştır. Veliler de internet üzerinden e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yaparak en kısa şekilde çocuklarının eğitim durumu hakkında bilgilere ulaşabilirler. Aynı zamanda e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerinden çocuklarının okula gitmedikleri günlerin takibini de kolayca yapabilirler. Çocuklarının eğitim durumlarının kontrolünü böylece kolay bir şekilde sağlayabilirler.

Haberin Devamı