Gazete Vatan Logo

E Okul Öğretmen Girişi Ve Personel İşlemleri nasıl yapılır?

E okul üzerinden işlem yapacak olan kişiler arasında öğretmenler de bulunmaktadır. E okul üzerinde açılmış olan MEB öğretmen girişi sayesinde öğretmenler de personel işlemlerini yapabilirler.

E Okul Öğretmen Girişi Ve Personel İşlemleri nasıl yapılır?

E okul üzerinden giriş yapan ve öğrenci takibi yapmak isteyen vatandaşların elde ettiği bilgiler öğretmenler tarafından sisteme eklenmektedir. Öğrencilerin okuldaki durumları, davranışları, not bilgileri ve derslerindeki başarı gibi durumları öğretmenler tarafından sisteme girildiği için kolay bir şekilde görüntülenebilmektedir. Bu açıdan e okul öğretmen girişi de son derece önemli olan ve aksatılmadan yapılması gereken işlemlerden bir tanesidir. Sisteme giriş yapmak isteyen tüm öğretmenlere gerekli veriler sağlanmış ve işlemler hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bu açıdan e okul öğretmen girişi yaparak zorlanmadan işlemler yerine getirilebilmektedir.

E okul öğretmen girişi yapmak isteyen öğretmenlerin e okul resmi internet sitesine giriş yapması gerekir. Resmi sitede bulunan üyelik girişleri bölümünden yetkili ve yönetici girişi bölümü bulunmaktadır ve öğretmen girişi yapılması için de ilgili bölümün kullanılması gerekmektedir. Bu bölümde yer alan kullanıcı adı ve şifre bölümlerinin doldurulması ile birlikte e okul öğretmen girişi de yapılmış olacaktır. Giriş işlemlerini sonrasında ise ekran açılacak ve öğretmenlerin yapmak istedikleri işlemlere göre seçim yaparak işlemlerini tamamlaması mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

E okul üzerinden yapılan öğretmen işlemlerinin dışında MEB personel işlemleri de yapılabilmektedir. E okul sistemini kullanan sadece öğretmenler olmadığı için yönetici ve personeller tarafından da çeşitli geliştirmeler ve bilgi girişi sağlanmaktadır. Bu açıdan MEB personel işlemleri de online olarak yapılarak sisteme katkı sağlanmaktadır. MEB personel işlemleri yetkili olan personeller tarafından yapılmakta ve bu konuda yine online giriş ekranları kullanılmaktadır. Sisteme erişim sağlayan yetkili kişiler erişim sonrasında açılacak olan portalda gerekli olan adımları takip ederek tüm işlemlerini yerine getirebilir. Bunun için öğrenci ders notları girişi, sınav notları girişi, sözlü notları girişi gibi detaylı bölümler oluşturulmuş ve yapılacak olan işlemler daha kolay bir hale getirilmiştir

Haberin Devamı