Gazete Vatan Logo

E Okul Lise Yerleştirme Sonuçları

E okul, öğrencilerin yeni bir okula başlayacağı dönemde de bilgi alabileceği kaynaklardan birisidir. Bu açıdan e okul lise yerleştirme sonuçları dahi online olarak eğitim portalı üzerinden öğrenilebilmektedir.

E Okul Lise Yerleştirme Sonuçları

Okula başlayan çocukların lise eğitim dönemine kadar tüm işlemleri e okul üzerinden yapılabilmektedir. Bu açıdan öğrenciler ya da öğrenci velileri online olarak e okula giriş yaparak internet üzerinden işlemlerini yapabilmektedir. Okul portalı ile sağlanan bu kolaylık sayesinde okullara gitmeye gerek kalmadan ya da bilgi alma konusunda herhangi bir okula başvurmadan direk e okul üzerinden bilgi alınabilir ve işlemler yürütülebilir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Lise yerleştirme sonuçları öğrenme işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru sonrasında sisteme giriş yaparak bu konuda bilgi alabilir. Milli Eğitim Bakanlığı gerek sınav gerek yerleştirme gerekse de okul kayıt işlemleri gibi tüm işlemlerde sistem üzerinden duyuru yaparak veli ve öğrencilere bu konuda bilgilendirmektedir. Bu açıdan duyuruların takip edilmesi yeterli olacağı gibi yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının belirtilmesi sonrasında e okula giriş yapılması yeterli olacaktır. E okula giriş yapmak isteyen öğrenciler giriş bilgilerini kullanmalıdır. Bu sayede herhangi bir sorun yaşanmadan portala erişim sağlanabilecek ve e okul lise yerleştirme sonuçları başta olmak üzere tüm e okul hizmetlerinden yararlanılabilecektir.

Haberin Devamı

Okul portalı üzerinden belirtilen şekilde bilgi almak isteyen kişiler sadece bilgisayarlar üzerinden değil cep telefonları üzerinden de gerekli işlemleri yapabilmektedir. Bunun için Android, iOS ya da Windows phone işletim sistemine sahip akıllı cep telefonları ya da tabletlerin kullanılması gerekmektedir. Belirtilen cihazlar üzerinden ilk olarak uygulama marketlere giriş yapılması ve marketlerdeki resmi okul portalı uygulamasının cihaza kurulması gerekmektedir. Kuruluş işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise ekranda açılacak olan e okul giriş sayfasında üyelik bilgilerinin ilgili alanlara girilmesi yeterli olacaktır. Bu sayede cep telefonları üzerinden de e okul ile ilgili tüm işlemler kolay bir şekilde yapılabilecektir. Tüm bu imkanlara tüm veli ve öğrenciler sahiptir.

Haberin Devamı