Gazete Vatan Logo

E-okul ile TEOG yerleştirmeleri nasıl yapılıyor?

TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber öğrenciler e-okul sistemine akın etti. Bugün itibari ile TEOG tercih dönemininde başlamasıyla beraber e-okul sistemindeki yoğunluk artmaya devam ediyor. Peki e-okul sistemi nasıl kullanılıyor? İşte ayrıntılar...

E-okul ile TEOG yerleştirmeleri nasıl yapılıyor?

E-okul sistemi TEOG yerleştirme döneminin başlamasıyla beraber yoğun günler yaşamaya başladı. 25 Temmuz Pazartesi gününe kadar sürecek olan TEOG yerleştirme döneminde e-okul sisteminin nasıl kullanılması gerektiğini sizler için derledik. İşte merak edilen soruların yanıtları ve TEOG yerleştirme döneminde e-okul sisteminin en pratik kullanım yöntemi...

E okul veli giriş, dönem içerisinde olduğu gibi okul tercih dönemlerinde de öğrenciler ve velileri tarafından en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistem; devlet, ilköğretim özel okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları ve ortaöğretim kurumları bu sistem üzerinden iş yapmaktadırlar. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen TEOG 2. dönem sınavı sonrasında TEOG YEP puanları 21 Haziran da açıklanmıştı. Meb tarafından e okul uygulaması üzerinden açıklanan TEOG yep puanı sonuçlarını haberin içerisinde bulunan linklerden öğrenebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan MEBBİS (Mili Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri) kapsamında 2007 yılında kullanılmaya açılmış olan E okul vbs, sistemi internet üzerinden hizmet veren ve oline olarak çalışan web yazılımıdır. Bu yazılımın kullanılması öğrencinin okula kaydından itibaren başlar, okuldan mezun olana kadar devam eder. Öğrencilerin ve velilerinin okul ile ilgili her türlü ihtiyacını karşılayan E Okul sistemi okulla ilgili her konuda öğrencilerin sorularına cevap olmanın yanı sıra TEOG lise tercih işlemleri içinde öğrencilere kolaylık sağlıyor. E okul öğrencilerin okul dönemi içerisindeli tüm aktiviteleri ile ilgili bilgi vermenin yanı sıra öğrecilerin yıl içerisinde girmiş oldukları sınav başvuruları ve sonuçlarını sorgulama öğrenme imkanı sunuyor. E Okul Lise Giriş, E okul teog lise tercih işlemleri içinde veli ve öğrencilere hizmet sunmaktadır. e okul veli giris teog tercih nasıl yapılır? Ekranı ve detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

E OKUL VELİ GİRİŞ

E Okul öğrenci giriş nasıl yapılır? öğrencilerin ve velilerinin en fazla merak edilen sorular arasında yer alıyor. E Okul girişi uygulamalı anlatım videosunu haberin devamında izleyebilirsiniz.E Okul uygulamasına haberin içerisinde bulunan linki tıklayarak ya da e okul resmi internet sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekran üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrenebilirsiniz. e okul veli bilgilendirme sistemi ve öğrenci girişi teog lise tercih işlemleri nasıl yapılacak? sorusun cevabını haberin ayrıntılarında bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

E OKUL NEDİR NASIL KULLANILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu birçok eğitim öğretim uygulaması bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan en kapsamlı eğitim öğretim uygulaması E-Okul’dur. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenci ve veliler için oluşturulmuştur. Yönetim bilgi sistemi ise veli bilgilendirme sisteminde bulunan bilgilerin girişinin yapıldığı uygulamadır. E-Okul yönetim bilgi sistemine okul yönetimi ve öğretmenlerin de giriş yetkisi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenebileceğiniz bilgiler; öğrencinin devamsızlık bilgisi, ders içi durumunu belirleyen sözlü notlarını, ödev notları, yazılı notlarını, varsa öğrencinin nakil durumu ve ders programı gibi birçok bilgisine ulaşılabilmektedir. Devamsızlık durumu takibi oldukça önemlidir. Günümüzde özürsüz yani izinsiz devamsızlık süresi 10 güne indirilmiştir. Yani öğrencinin izinsiz devamsızlık süresi 10 güne ulaştıysa, öğrenci okumuş olduğu eğitim öğretim yılını tekrar etmek zorunda kalacaktır. Veliler için bu durumu takip etmek oldukça yararlı olacaktır.

TEOG YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK

Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler http://eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir.

Haberin Devamı

Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecektir.

EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR

Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek.

Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi? 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

TEOG LİSE TECİHLERİ E OKUL UYGULAMASI ÜZERİNDEN YAPILACAK

Teog Lise Tercihleri 15 Temmuz Cuma başlıyor. 2016 yılında TEOG sınavına giren öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Yarın başlayacak lise tecih işlemleri 25 Temmuz 2016 saat 17.00'te kadar sürecek. TEOG Lise Tercih İşlemleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan e okul uygulaması üzerinden yapılacak.

TEOG YEP PUANLARI VE KONTENJANLARI E OKUL’DAN ÖĞRENİLECEK

TEOG yep puanlarının açıklanması için geri sayım başladı. Her hangi bir erteleme olmaması durumunda 29 Haziran Çarşamba günü açıklanacağı belirtilen 2016 TEOG Yerleştirmeye Esas Puanları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi e okul üzerinden açıklanacak. Yep puanları ve kontenjan listelerini http://e-okul.meb.gov.tr internet sitesine giriş yaparak öğrenebilecekler.