Gazete Vatan Logo

E-okul hizmetini nasıl kullanabilirim?

Velilerin öğrencilerinin eğitim durumları hakkında gereken bilgileri edindiği sisteme e-okul adı verilmektedir. E-okul sistemi sayesinde veliler artık okula gitmeden birçok bilgiyi edinebilmektedir. E-okul sisteminin nasıl kullanıldığına dair merak edilen soruların cevapları bu haberimizde...

E-okul hizmetini nasıl kullanabilirim?

Yıllarca eğitim alanında kendini yenileyen ve de geliştiren bir eğitim sistemi vardır. Bu eğitim sisteminin öncesinde yer alan bazı işlemler vatandaşların da çocuklarının eğitimi hakkında kafalarında oluşan soru işaretlerinin giderilmesi için belirlenen bu tip işlemlerden yararlanmaları için online bir sistem oluşturulmuştur. İlkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar öğrencilerin merakla bekledikleri bu sistem üzerinden kullanıma geçen sınıflandırmalar sonucunda bizler de yeteri eğitimi alabiliriz. Vatandaşların hızlı bir şekilde kullanıma geçmiş olduğu bu tip işlemlerin de kolay bir şekilde yapılmaya başlanmasından sonra artık vatandaşlar her zaman eğitim durumlarını merak ettikleri çalışmalardan yararlanabilirler. Artık yapılan bazı internet hizmetleri de bu yönde gelişme göstererek sağlanan çeşitli çalışmalar sonucunda online şekilde bizler gereken işlemlerimizi yapabiliriz.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Yapılan gerekli çalışmalardan sonra herkesin hızlı bir şekilde kullanıma geçtiği ve de okul not durum çizelgesine ulaşmak artık oldukça kolaydır. Bizler de bu tip işlemleri yapabilmek için artık sağlanan pek çok hizmetten yararlanabiliriz. Kısa bir süre içerisinde yapılması muhtemel olan bu işlemlerin daha kısa bir zaman diliminde gerçekleşmesi için bizler de artık kolayca bu e-okul adı verilen sistemden yardım alabiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleşen bu sistem peki çok kişi tarafından benimsenmiş ve de hızlı bir şekilde bizlerin de bu gibi işlemleri yapmaya başlaması sonucu ile karşılaşılmıştır. Yapılan bu işlemlerden sonra artık vatandaşlar da online şekilde e-okul sistemine kısa bir süre zarfı içerisinde giriş yapabilir. Okullarda bulunan öğretmenlerin ve de diğer yandan oluşturulan çalışmalar sonucunda vatandaşların öğrencilerin okul hakkında olan bitenden bilgi almak için kullandıkları bir yerdir. Eski zamanlarda not durum çizelgeleri, öğrencilerin okula gelmedikleri zamanlar da bulunan devamsızlık bilgileri gibi bilgilere ulaşmak için uzun zamanlar uğraşılması gerekirken artık böyle bir işlemin yapılmasına gerek duyulmaz. Herkesin vakti geldiği zamanlarda internet ile erişimlerini sağlama koşulu olduğu anda bu tip işlemleri kolayca halledebilirler. Böyle olunca da vatandaşlar hızlı bir şekilde bu gibi işlemlerini yapmaya başlamıştır.

Haberin Devamı

İnternetten girişi ise oldukça kolaydır. Arama motoruna e-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sisteminin yazılmasından sonra herkesin kısa bir zaman dilimi içerisinde bu gibi işlemleri yapabilmesi artık çok kolaydır. Pratik bir şekilde gerçekleşmekte olan bu işlemler sayesinde öğrenciler de artık notlarını böylece daha kolay öğrenebilir. Öğrenci T.C. kimlik numarası, okul numarası, sınıf şube numarası ilk öncelikle girilir. Ardından ikinci bir sayfa olan öğrencinin daha da ayrıntılı bilinmesi gereken aile sıra numarası, kimlik numarası gibi bilgilerinde girilmesinden sonra artık vatandaşlar hızlı bir şekilde bu işlemlerini gerçekleştirebilir. Kısa bir sürede okula giriş yaparak öğrencilerin eğitim durumu hakkında en genel bilgilere ulaşabilirler.

Haberin Devamı