Gazete Vatan Logo

E-Okul girişi nasıl yapılır? LGS yerleştirme sonuçları sorgulama

E-Okul girişi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yeni açıklanan LGS yerleştirme sonuçları e-okul sistemi üzerinden kolayca sorgulanabiliyor. İşte öğrenciler ve veliler için büyük kolaylık sunan e-okul hakkındaki bilgiler...

E-Okul girişi nasıl yapılır? LGS yerleştirme sonuçları sorgulama

E-okul sistemi milyonlarca öğrenci ve velisi için büyük kolaylıklar sunuyor. Açıklanan LGS yerleştirme sonuçları da e-okul'dan sorgulanabiliyor. Bunun dışında not ortalaması, karne notu, çalışma programı, ders saatleri vs. pek çok bilgi de edinilebiliyor.

E OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Milyonlarca öğrenci e okul sistemine TC Kimlik ve okul numaraları ile giriş yaparak bilgi edinebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci ve velilerin kullanımına açtığı, öğrenciyi ilgilendiren sonuç ve duyuruların yapıldığı E Okul VBS ekranı, kimlik bilgileriyle kolayca ziyaret edilebiliyor.

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI DA ÖĞRENİLEBİLİYOR!

Liselere yerleştirme sonuçları belli oldu. Öğrenci ve veliler, E-Okul üzerinden detayları öğrenebilecek. Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak. Sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek.
Yerel yerleştirme ile öğrenci alacak okulların listesi de aynı şekilde bu sayfa üzerinden yayımlanacak.

Haberin Devamı