Gazete Vatan Logo

E-okul girişi nasıl yapılır? E-okul VBS sistemi nedir?

E-okul girişi nasıl yapılır? E-okul VBS sistemi nedir? Gibi birçok sorunun cevabı merak ediliyor. Velilerin çocuklarının okuldaki bilgilerine kolayca ulaşabilmesini sağlayan E-okul sistemiyle ilgili bilgileri derledik.

E-okul girişi nasıl yapılır? E-okul VBS sistemi nedir?

E-okul öğrenci girişi nasıl yapılır? E-okul VBS girişi ile hangi bilgiler öğrenilir? Sorularının cevaplarını haberimizde paylaştık. Hem velilerin hem de öğrencileri yakından ilgilendiren ve büyük kolaylık sağlayan E-okul sistemine dair merak edilen tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

E-Okul sistemi nedir?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın vatandaşa eğitim hizmetlerini kolaylaştırmak için verdiği hizmetlerden biridir. WEB tabanlı bir yazılımla geliştirilen sitede öğrencinin birçok bilgisine erişmek mümkündür. Hem basitliği hem güvenliği aynı anda sağlayan bir sistem olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, günümüzün gelişen teknolojisine ve değişen hizmet standartlarına uyum sağlayan bir yapılanmadır. Genç nüfusu yüksek olan ülkemizde eğitim hizmetlerinin yavaş olmaması için çabalayan Milli Eğitim Bakanlığı e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrencinin ve velilerinin okula, derslere, eğitime dair çok bilgiyi kolayca edinebilecekleri bir sistemi yarattı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açtığı e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrencinin tüm ders notlarını, müfredatını, senelik akademik takvimini, devamsızlık durumunu, sınav tarihlerini, sınava giriş yerlerini, sınav sonuçlarını ve daha pek çok eğitim durumu bilgisini kapsamaktadır. Yani 2007 yılında bir okula kaydolmuş bir kişinin e-okul sistem kaydı o seneden itibaren olduğunu düşünürsek 2017 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kaldığı tüm öğrencilik hayatının eğitim bilgisini kapsamaktadır.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Üzerinden Öğrenebileceğiniz Bilgiler

E okul sistemi servisi hem devlet okullarını hem de özel okullarını kapsamaktadır. Resmi ya da özel okulların öğrenci ve velilerine verilen bir servistir. Bu sistem içinde birçok farklı hizmet verilmektedir. Bir öğrencinin okul hayatının notundan davranış durumuna kadar her bilgisini kapsayan sistem sadece öğrencilere değil aynı zamanda velilere de sunulmaktadır. Orta okullara, özel okullara, ilk öğretimlere, devlet okullarına, resmi ya da özel eğitim kurumlarına ve anaokullarına hizmet veren sistem şu hizmetleri kapsar:

Haberin Devamı

Öncelikle “not bilgisi” site içinde en çok tıklanan kısımdır. Çünkü bir öğrenci en kısa aralıklarla not bilgisini öğrenmek için siteyi ziyaret eder. Okulda olan sınavların sonuçlarını, eğer almışsa bir projenin notu ya da performans ödevlerinin notlarını öğrenebilir. Daha sonra ders programını da bu sistemden öğrenebilir. Ders programı durumu için okulun günlük olarak hangi başlangıç ve bitiş saatleri arasında gerçekleştiğini kontrol edebilirler. Bu haftalık ders programı içinde o derslere hangi hocaların girdiğini de öğrenebilirler.

Devamsızlık bilgisi de öğrencinin ve velinin e-okul veli bilgilendirme sisteminden edinebileceği bir bilgidir. Özürlü-özürsüz devamsızlıkları buradan kontrol edilebilir. Bunlar dışında öğrenci hangi dersten ne zaman sınav olacağına dair sınav takvimini de öğrenebilir.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Erişim Nasıl Sağlanır ve Sistem Nasıl Kullanılır?

Bu sistem içinde aileler çocuklarının öğrencilik hayatlarını yakından takip etme şansı yakalıyor. Siteye giriş yaptıktan sonra güvenlik resmi ile beraber bir kodu girmeniz gerekiyor. Sisteme girmeye çalışırken resim ve güvenlik kodunu doğru şekilde girebilecek kadar seçemediğiniz takdirde ve böyle bir durumda yenileyebiliyorsunuz. Bunun ardından kimlik bilgilerinize varana dek özel soru ve doğrulama adımlarıyla karşılaşabilirsiniz. Sonra ise öğrencinizin T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını girerek işlemleri bitirip sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-Okul Sistemi ile İlgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Çalışmalar

Milli Eğitim Bakanlığı bu sistem üzerinde bir takım değişlikler yapacağını söylüyor. Zaten son dönem bilgi iletişim ve teknolojilerinden faydalanarak hazırlanan öğretmen, öğrenci ve veli bilgilendirme sistemi olan e-okulun daha da geliştirilmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Amerika’daki ve Avrupa’daki kullanılan eğitim sistemlerinin yakından takip ediyor.

Haberin Devamı