Gazete Vatan Logo

E-okul girişi nasıl yapılır? E-okul VBS sistemi ile not sorgulama

Okulların kapanmasına az bir zaman kalan e-okul VBS sistemi daha büyük önem taşır hale geldi. Hem öğrenciler hem de veliler için oldukça faydalı olan e-okul sistemine giriş nasıl yapılır, hangi bilgiler öğrenilebilir. İşte e-okul ile ilgili tüm merak edilenler...

E-okul girişi nasıl yapılır? E-okul VBS sistemi ile not sorgulama

E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) ile öğrencinin okuldaki durumu, sınav notları, devamsızlık durumu, sınav tarihleri ve daha pek çok bilgiyi edinmek mümkün. Bu sayede öğrencilerin ebeveynlerine yalan söyleme durumu da ortadan kalkar. İşte MEB'in gerçekleştirdiği e-okul uygulaması hakkındaki ayrıntılar...

E OKUL VBS'YE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise bakanlığın öğretmenlere görev sürelerinin başında verilmiş olan kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri girilerek, gerçekleştirilebiliyor.

E OKUL VBS GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye’deki eğitim sisteminin modern çağdaki en önemli yapıtaşlarından birisi haline gelen E-Okul sistemi iki aşamalı olarak Türk eğitim sistemine katkı sağlıyor. Sanal bir eğitim veri sistemi olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminde öğretmenler ve okul idarecileri güncel okul ve öğrenci verilerinin girişlerini yaparken, veliler ve öğrenciler güncel okul ve eğitim bilgilerinin takibini bu sanal eğitim sistemi ile gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sisteminin ilk aşaması olan öğretmenler tarafından kullanılan E-Okul yönetim bilgi sistemi öğrencilerin güncel eğitim verilerinin düzenli olarak girilmesini sağlıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi vatandaşların, çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin olarak güncel bilgiler alabilmesi açısından son derece önemli bir rol üstleniyor. Özellikle de velilerin günlük yaşam koşturması veya iş yaşantısındaki yoğun tempo nedeni ile okula giderek, çocuğunun okuldaki son durumu ile ilgili olarak güncel bilgiler almaya vakit ayıramaması çocuklarının eğitim yaşamlarına gerekli olan desteği verememelerine ve öğrencilerin başarılarında önemli düzeyde düşüşlere yol açıyor. Bu nedenle günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı, internet teknolojilerini gelişen teknolojik yenilikler ile son derece aktif biçimde kullanmakta olan velilere internet hız ve kolaylığında çocuklarının eğitim durumunu takip edebilmelerine yardımcı olacak E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile veliler, çocuklarının okuldaki son durumuna ilişkin en güncel ve en ayrıntılı bilgileri alabildiğinden artık çocuğunun okuluna gitmek ve tek tek her bir öğretmeninden randevu alarak, görüşmeye çalışmakla uğraşmıyor. Böylelikle velilerin hem çocuklarının eğitim yaşamlarından kopmamaları hem de günlük yaşam koşturmasına rutin olarak devam edebilmelerine olanak sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler artık internete bağlanabildiği her yerden çocukların not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi önem arz eden bilgilerine erişim sağlayabiliyor olması nedeni ile okula gitmek zorunda kalmadan çocukların en güncel eğitim durumlarını inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın her zaman güncel bilgilerin yer almasına önem gösterdiği ve çocuklarının güncel eğitim verilerinin bulunduğu sanal eğitim sistemi E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden velilerin çocuklarının okuldaki son durumuna ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmesini sağlıyor. e okul veli bilgilendirme sistemi girişi yapıldıktan sonra öğrenciler hakkında en çok öğrenilmek istenen bilgi öğrencilerin notlarıdır. Öğrencilerin dönem içerisinde girdiği sınavlardan kaç puan aldığı ve bu kapsamda ne kadar başarılı olduğu görülebilmektedir.

Haberin Devamı