Gazete Vatan Logo

E-Okul girişi nasıl yapılır? E-Okul (VBS) girişinde hangi bilgilere ulaşılır?

E-Okul girişi nasıl yapılır? E-Okul (VBS) girişinde hangi bilgilere ulaşılır? Sorularının yanıtları merak ediliyor. Hem öğrenciler hem de veliler E-okul sistemi üzerinden birçok önemli bilgiye ulaşabiliyor. İşte detaylar...

E-Okul girişi nasıl yapılır? E-Okul (VBS) girişinde hangi bilgilere ulaşılır?

E-Okul girişi nasıl yapılır? E-Okul (VBS) girişinde hangi bilgilere ulaşılır? Sorularının yanıtlarını haberimizde derledik. Öğrencilerin okul ile ilgili bilgilerine dair önemli detaylara e-okul üzerinden ulaşmanız mümkün. İşte detaylar...

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul için; yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak iki giriş seçeneği bulunur. Veli bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul idaresi tarafından kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş yapabilirler. Giriş yaptıktan sonra, öğrencilerin sınav notlarını sisteme yükleyebilirler.

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

- Not bilgisi; Sınav sonuçları, öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra kontrol edilebilir.

- Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği güncel olarak görülebilir.

- Haftalık ders programı; Hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir.

Haberin Devamı

- Şube not ortalaması; Sınav sonucunda şubenin not ortalaması ile öğrencinin notu karşılaştırılarak, sınıf içerisindeki genel durumu kontrol edilebilir.

Bu bilgiler dışında; diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, okunan kitaplar, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgisi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon zaman çizelgesine de E-Okul VBS üzerinden ulaşılabilir.