Gazete Vatan Logo

E-Okul girişi nasıl yapılır?

Ara tatil 18 Kasım’da başlıyor. Milyonlarca öğrenci için tatil hafta sonu nedeniyle bugün başladı. Öğrenciler ve veliler ise notlar ve devamsızlık durumunu öğrenmek için e-okul sitemine yüklendi. Peki e-okul girişi nasıl yapılır?

E-Okul girişi nasıl yapılır?

Öğrenciler ve veliler ara tatile günler kala e okul sistemine giriş yapmaya başladı. Not bilgisi, devamsızlık, sınav tarihleri, ders programı gibi birçok bilgiyi içinde barındıran e okul girişi nasıl yapılır? İşte e okul girişi hakkında merak edilenler…

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul sistemine giriş yapabilmek öncelikle okul yönetimi tarafından bir şifre verilmesi gerekmektedir.

Şifre elde edildikten sonra https://eokul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden sağ tarafta bulunan Veli Bilgilendirme Sistemi butonuna basmak gerekmektedir. Sistem açıldıktan sonra, ’Resimdeki Rakamlar’’, ‘’Öğrenci TC Numarası’’, ‘’Öğrenci Okul Numarası’’ yazan yerlerdeki bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bilgilerin doğru girilmesinden sonra, sistem açılır. Açılan sistemden Devamsızlık Bilgisi, Not Durumu, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer alır. Buradan not yazılı ve sözlü sınav sonuçları rahatlıkla öğrenilebilir.

Haberin Devamı

E-OKUL MOBİL UYGULAMALARI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) sadece bilgisayar üzerinden değil Android ve İOS platformları üzerinden de girmek mümkündür. Cihazın ait olduğu sisteme uygun mağazadan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını cihazına indirip, aynı süreci mobil platformlar üzerinde de takip edebilirsiniz.