Gazete Vatan Logo

E-Okul'da takdir teşekkür ve karne notu nasıl hesaplanır?

Okullarda sınavların sona ermesi ile birlikte e-okul veli bilgilendirme sisteminde de belirgin bir kullanım artışı gözleniyor. e-okul sistemine giriş yapmak isteyen ve velisi olduğu öğrencinin karne notunu hesaplamak isteyen veliler hangi yolları izlemeliler? İşte merak edilen soruların yanıtları ve e-okul sisteminin ayrıntıları...

E-Okul'da takdir teşekkür ve karne notu nasıl hesaplanır?

Okulların kapanmasına artık sayılı günler kala velisi olduğu öğrencinin notlarını öğrenmek isteyen ebeveynler e-okul sistemine adete hücum ediyorlar. Peki e-okul sisteminde takdir ve teşekkür nasıl hesaplanıyor? Karne notuna nereden bakılıyor? e-okul sistemine giriş ne şekilde yapılıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

E OKUL VELİ GİRİŞİ

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

E-Okul Nedir?

e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir.
Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.
e-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.
e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?
E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.
E-Okul üzerinden hangi bilgiler öğrenilir?
- Devamsızlık durumu
- Sınav sonuçları
- Şube başarı ortalaması
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yıl sonu notları
- Haftalık ders programı
- Sınıf bilgileri
- Nakil durumu
E-Okul yönetim bilgi sisteminde neler yapılır?
E-okul yönetim bilgi sistemi, sadece eğitimcilerin kullanıma açık olan bir e-okul sistemi programıdır. Bu durumda, öğretmen ve idarecilerin, e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile,yapabilecekleri işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;
Öğrencilerin okula kayıt işlemleri,
Öğrencilerin dosya, fotoğraf bilgilerinin sisteme girişi işlemleri,
Nakil alma ve nakil verme işlemleri,
Devamsızlık girişleri ve devamsızlık takibi gibi işlemleri,
Okulun sınıf sınıf ders programının sisteme girilmesi işlemleri,
Okutulacak derslerin bilgisini sisteme yükleme işlemleri,
Okutulacak derslere girecek öğretmenlerin bilgisini sisteme yükleme işlemleri,
Sınav tarihi bilgisinin sisteme aktarılması işlemleri,
Gelişim raporları bilgisinin sisteme yüklenmesi işlemleri, gibi faaliyetlerini gerçekleştirebilirler.
E-Okul'da takdir teşekkür nasıl hesaplanır?
E okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde tüm öğrenci ve veliler kolay bir şekilde karne döneminde alacakları belgeler hakkında önceden bilgi sahibi olabilir. Online olarak alınacak olan ders notları sayesinde e okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri de kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
E okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinin yapacak olan öğrenci ya da bireylerin e okul üzerinden giriş yapması ve giriş sonrasında kesinleşen ders notlarını öğrenmesi gerekir.
Hesaplama işlemlerinde önemli olan bir detay tüm ders notlarının kesinleşmiş olmasıdır. Aksi halde notlarda yaşanacak olan değişiklikler sonrasında kişilerin hesaplama sonucuna göre gerçekteki bilgiler de farklılık olabilecektir. Bu açıdan kesinleşmiş ders notları üzerinden e okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinin yapılması her zaman daha yararlı olacak ve kesin sonuca ulaşılmasını sağlayacaktır.
Takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrencilerin ilk olarak tüm ders notlarının kesinleşen notlarını toplaması ve çıkan toplam ders sayısına bölmesi gerekmektedir. Sonuç 0 ile 100 arasında değişen bir rakam olacaktır. Çıkan sonucun 85 ve üzerinde olması halinde öğrenciler karneleri ile birlikte de takdir almaya hak kazanacaktır. Fakat 85'ten düşük fakat 80'den büyük olan notlar için ise teşekkür belgesi verilecektir. Yapılacak olan hesaplamalar sonrasında belirtilen aralıklara göre takdir ya da teşekkür alınıp alınmayacağı kolayca öğrenilebilir. E okul tarafından sunulan kolaylıklardan birisi olan takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde öğrenci eğitim dönemlerinde en çok merak ettikleri soruların yanıtını da bulabilmektedir.

Haberin Devamı