Gazete Vatan Logo

e-okul'a nasıl girilir? | 2019 e-okul öğrenci giriş sayfası

e-okul giriş sayfası öğrenci ve velilerin en sık ziyaret ettiği sayfalardan biri. İlk ara tatilin bitip, sınavların başlamasıyla birlikte e-okul giriş sayfasına yoğunluk arttı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrenciler ve velilere yardımcı olabilmesi hizmete sokulan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) birçok bilgiye tek elden ulaşmayı sağlamıştır. Peki, e-okul’a nasıl girilir? İşte 2019 e-okul öğrenci giriş sayfası

e-okul'a nasıl girilir? | 2019 e-okul öğrenci giriş sayfası

e okul VBS girişi MEBBİS üzerinden yapılmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenicilere ve velilere kolaylık sağlaması için bütün sistemi bir sistem altında toplandı. Peki, e-Okul öğrenci giriş sayfası nasıl açılır? İşte adım adım e okul VBS girişi…

e-Okul öğrenci giriş sayfası nasıl açılır? Veli Bilgilendirme Sistemi

1. Öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx web sitesine giriş yapılır.

2. Sağdaki veli bilgilendirme yazan sütuna resimdeki rakamlar, öğrencinin T.C kimlik numarası, öğrencinin okul numarası yazan boşluklar doldurulduktan sonra sisteme giriş sağlanır.

3. Sistem açıldıktan sonra VSB Güvenlik Kontrol ekranı çıkar. Bu sayfada öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu ilçe hangisidir? Öğrencinin doğum ayı hangisidir? Boşluklarını doldurduktan sonra, aşağıda sıralanan resimlerden velisi olduğunuz öğrencinin fotoğrafını seçin.

4. Bu süreçte tamamlandıktan sonra, öğrenci duyuru ekranı açılır. Bu ekranda öğrencinin devamsızlık bilgisi, not bilgisi, haftalık ders programı, sınav tarihleri, aldığı belgeler, okuduğu kitaplar, davranış notu gibi çeşitli seçenekler bulunur.

Haberin Devamı

E-OKULA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN