Gazete Vatan Logo

e- kurs başvuru süreci! DKY öğrenci başvurusu nasıl yapılır? MEB DYK takvimi ve e-kurs öğrenci başvuru tarihleri…

E kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan takvime göre, 8. ve 12. sınıflar ile mezunlar için destekleme ve yetiştirme kurslarına öğretmen başvurularının 20-23 Ağustos'ta yapıldı. Öğrenci başvuruları da 24 Ağustos dün başladı, 30 Ağustos'a kadar devam edecek. Peki e-kurs DYK öğrenci başvurusu nasıl yapılır? e-kurs başvuru süreci…

e- kurs başvuru süreci! DKY öğrenci başvurusu nasıl yapılır? MEB DYK takvimi ve e-kurs öğrenci başvuru tarihleri…

DYK öğrenci başvuruları başladı. Başvuru yapacak adaylar e-kurs sürecine yönelik araştırmalarını hızlandırdı. DYK öğrenci başvuruları 24 Ağustos ve 30 Ağustos tarihleri aralığında tamamlanacak. Kurs sınıflarının oluşturulması ise 31 Ağustos-3 Eylül'de yapılacak. DKY öğrenci başvurusu nasıl yapılır? MEB DYK takvimi ve e-kurs öğrenci başvuru tarihleri…

DYK ÖĞRENCİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir.

Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi açık öğretim okulu kullanıcı adı ve şifresi ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

Haberin Devamı

DYK NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları 6 Eylül 2021'de başlayacak, 10 Haziran 2022'de dersler son bulacak.