Gazete Vatan Logo

E-devlet üzeriden hangi kurumlara ait sorgulamalar yapılıyor?

E-devlet sistemi vatandaşların işlemlerini kolaylaştıran sorgulama platformudur. E-devlet üzerinden 22 kuruma ait bir çok sorgulama işlemi kolaylıkla yapılabiliyor. E-devlet üzerinden hangi kurumlara ait sorgulamaların yapıldığını yazımızdan öğrenmeniz mümkündür.

E-devlet üzeriden hangi kurumlara ait sorgulamalar yapılıyor?

Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı dâhil olmak üzere daha pek çok kurum ve kuruluş tüm işlemlerini bu e-Devlet adı altında vermektedir. Yapılan teknolojik gelişmeler hızla büyüyen teknik araçlar sayesinde dünya üzerinde yapılan gelişmeleri bizler sürekli olarak takip edebiliriz. Şuan günümüzde artık akıl almaz tüm işlemlerin hız kazanması ve de vatandaşların büyük bir kolaylıkla yapmış olduğu sorgulama işlemleri devletin desteği ile sağlanmıştır.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm ülkeler çapında gerçekleşen hizmetlerin sayısının ve de çeşidinin artması sonucunda vatandaşlar olarak bizler bu noktada en iyi ve de en yeni hizmetleri almaya başlamışızdır. Gelişen dünya teknolojisi ve de beraberinde gelen teknik çalışmalar sonucunda vatandaşlar olarak bizler sayısız kolaylıklardan yararlanmaya başlamışızdır. Türkiye Devleti olarak geleceğe yön veren bilim, ilim ve fen milletin zorda kaldığı sıkıştığı ve de yapmakta güçlendiği için yapamadığı pek çok işlemi daha kısa bir zaman dilimi içerisinde yapabilmesini sağlamış durumdadır. Artık vatandaşlar olarak bizler de devlet kurumlarına ait yapmamız gereken bir işlem olduğu zaman bu noktada internete ve de teknolojik gelişmelere başvurabiliriz. Çünkü bu şekilde artık işlem yapmak daha da kolaylaşır. Bugünkü yazımızda da sizlere bizler bu sisteme nasıl giriş yapacağınızı, devletin sağladığı imkânlardan nasıl ve nereden yararlanmamız gerektiği konusunda sizlere bilgi vereceğiz. Sizlerde kolay giriş imkânları sayesinde artık bu işlemlerinizi kısa bir zaman dilimi içerisinde yapabilir duruma gelirsiniz. Vatandaşlar adına düzenlenen bu sistem tamamen sizlere sunulmuş bir ayrıcalıktır. Bu şekilde vatandaşlar olarak bizler de kısa bir süre içerisinde sağlanan bu sistemden faydalanabilir normal şartlarda saatlerimizi alan bu işlem artık bu şekilde dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı

e Devlet adı altında hizmet veren bu resmi internet sitesi vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında, bakanlıklarda ve diğer devlet kurumlarında bulunan resmi işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirmesine olanak sağlamaktadır. e Devlet sistemi resmi bir kuruluş olduğu için üye olmadan resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkanınız yoktur. Bu e Devlet üyeliği için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu talebiniz karşılığında vezne görevlisi size 2 TL karşılığında bir şifre vererek bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı ilgili alanlara yazarak e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra e Devlet ana sayfası üzerinde bulunan arama sekmesine yapmak istediğiniz resmi işlemin adını yada bağlı olduğu kurumu yazmanız halinde karşınıza çıkan sekmeler üzerinden resmi işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirme şansına sahipsiniz.

Haberin Devamı