Gazete Vatan Logo

E-Devlet Uyap Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Yapılabilir

Ülkemizdeki Adalet Bakanlığı ile ilgili Mahkeme dava dosyası sorgulama ve yargıtay dosya sorgulama hizmetleri internet üzerinden hizmete sunulmuş durumdadır. Bu bakımdan bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlar, e devlet mahkeme dosya sorgulama işlemlerini Adalet Bakanlığı sistemlerindeki verilerin kullanılarak hazırlandığı e-devlet girişi yaparak yapabilirler. Mahkeme sorgulama ve dava dosyası sorgulama konularında kolayca bilgi alınması ve sorgulama yapılması mümkün olmaktadır.

Bu konuda en çok kullanılan ve vatandaşların talep ettiği hizmet mahkeme sorgulama olmuştur. Kişilerin mahkeme ile ilgili bilgiler içeren ve mahkeme dosya sorgulamasını sağlayan bu hizmet sayesinde mahkeme durumları anlık olarak takip edilebilmektedir. Bu sayede de işlemler kolayca yapılabilmektedir.

E DEVLET KAPISI

MAHKEME SORGULAMA


YARGITAY DOSYA SORGULAMA

E-Devlet Girişi

Bu işlemler eski dönemlerde her ne kadar ilgili birimlerin siteler üzerinden yapılsa da E-Devlet portalının oluşturulması ile birlikte bu hizmetler E-Devlet bünyesine aktarılmıştır. Bu nedenle bu konularda bilgi almak isteyen vatandaşların E-Devlet portalını kullanması gerekmektedir. E-Devlet portalında bulunan Adalet Bakanlığı menüsünün altındaki hizmetler aracılığı ile bu konudaki tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

E-Devlet Mahkeme Dosyası Sorgulama

Mahkeme ile ilgili durum hakkında bilgi almak için E-Devlet mahkeme dava dosyası sorgulama sayfasını kullanmanız gerekmektedir. Bu sayfaya tıklamanız ile birlikte adınıza açılan mahkemeler ile ilgili tüm bilgileri alabilirsiniz. Hakkınızda açılan herhangi bir dava bulunmadığında ise bu yönde bir mesaj yayınlanmaktadır. Dava konusundaki bu yenilik, vatandaşların bu konulardaki işleri çok kolaylaştırmaktadır.

Bu sayede mahkeme bilgileri kolayca öğrenilebildiği gibi mahkemeler takip edilebilmektedir. Mahkeme dosyası sorgulamanın yanında Adalet Bakanlığı tarafından sunulan diğer hizmetlere de aynı bölüm üzerinden ulaşabilirsiniz. Eski dönemlerde adli sicil kaydı sorgulaması ve doğrulaması yapabilirsiniz. Önceden kurumlar üzerinden alınan ve genelde bir gün süren adli sicil kaydı sorgulaması için E-Devlet üzerinden istediğiniz anda bu belgeye ulaşabilirsiniz.

Üstelik internet üzerinden alacağınız bu belgelerin resmiyeti de bulunmaktadır. Bu bakımdan asıl belge gibi tüm resmi işlemlerde bu belgeler kullanılabilmektedir. Önceki dönemlerde bunun gibi yaşanan pek çok zorluğun E-Devlet portalı ile yaşanmaması mümkün kılınmıştır. Bu bakımdan ücretsiz olarak sağlanan bu hizmetten yararlanmanız için E-Devlet üyeliğinizi aktif etmeniz yeterli olmaktadır.

Bunun için ilk defa giriş yapacak olan vatandaşların PTT üzerinden şifre alma işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Kişilerin bizzat başvurarak alacakları bu şifre ile birlikte E-Devlet portalına giriş yapılabilmesi mümkün olmaktadır. Bu giriş işlemiyle de haberimizdeki sorgulama ekranlarına ulaşabilirsiniz. Bu haberimiz dahilinde mahkeme ile ilgili tüm işlerini yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden ücretsiz olarak sunulan bu hizmetleri istediğiniz şekilde ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı