Gazete Vatan Logo

E Devlet SSK HizmetDökümü Ve SGK Sigorta Sorgulama

E devlet girişini kullanarak SSK hizmet dökümü detaylarını öğrenebilirsiniz. SGK sigorta sorgulama işlemlerini, yapacağınız SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile gerçekleştirebilirsiniz.

SSK hizmet dökümü alarak sigorta geçmişi işlem detaylarını görüntüleyebilirsiniz. Sigorta sorgulama yaparak çalışma hayatınızda adınıza ödenmiş olan sigorta primlerinin dökümlerini görebilirsiniz. Emeklilik hesaplamaları için SSK hizmet dökümü verilerini kullanabilirsiniz. Esgm bağlantısının kapatılmasından sonra e devlet sistemi üzerinden verilen SSK hizmet dökümü sayesinde sigortalılar tüm SGK işlemlerine e devlet şifresi ile ulaşabilmektedirler.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sigorta sorgulama ile gün sayısı bilgilerini ve ödenen prim tutarlarını görebilirsiniz. Bu veriler ışığında sigorta geçmişinizi kontrol edebilir ve emeklilik hesaplama işlemleri için kullanabilirsiniz. SGK tarafından online olarak verilen hizmetlerin tamamı artık sadece e devlet kapısından verilmektedir. Sizlerde sigorta sorgulama işlemleriniz için e devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Şifreniz yoksa PTT şubelerinden edinebilirsiniz. SGK sigorta verilerinin en güncel ve en güvenilir halini sistem üzerinden görebilirsiniz.

SSK gün sorgulama yaparak SGK prim dökümü bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. E devlet girişi ile yapacağınız SSK gün sorgulama detayları için haberimizden yardım alabilirsiniz.

SGK tarafından sunulan sigorta hizmetlerinde kişilerin ne kadar günü olduğu çok önemlidir. Bu bakımdan sigorta sahiplerinin SSK gün sorgulama yaparak gün takibini yapması gerekmektedir. Gün takibi yapılacak olan kişilerin SSK gün sorgulama yapması bu konudaki tüm ihtiyaçlarını gidereceği gibi sigorta hakkında diğer detaylara ulaşmasını da sağlayacaktır. Bu nedenle eğer siz de SSK gün sorgulama gibi işlem yapma durumlarında e devlet kapısı üzerindensunulan SGK hizmetlerineerişim sağlayabilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama yapmak isteyenlerin ilk olarak yapması gereken e devlet kapısı üyelik girişidir. Üye girişi yapıldıktan sonra SSK gün sorgulama için koyulan kısıtlama kaldırılacak ve kişinin kolay bir şekilde SSK gün sorgulama yapmasına imkan tanınacaktır. Bu bakımdan e devlet kapısı üyeliği olmayan kişilerin üyelik işlemlerini de yerine getirmesi gerekmektedir. Üye olduktan sonra gün sorgulama yapılması için herhangi bir sorun kalmayacaktır.

Haberin Devamı

Gün sorgulama işlemlerindehizmet dökümü hizmetlerini kullanmanız gerekmektedir. SSK hizmet dökümü ile birliktesigortanıza dair tüm bilgilere ulaşacağınız için bu bilgiler arasından gün dahil olmak üzere kaç yıldan beri sigortalı olduğunuzu, hangi tarihten itibaren sigortalı olduğunuzu ya da hangi aylarda prim ödemelerinizi yapıldığını görebilirsiniz. Sizler için sunulmuş olan bu imkandan istediğiniz zaman yararlanabilir ve e devletüzerindenistediğiniz zaman işlem yapabilirsiniz.

SGK Prim Dökümü Alma

Belirtilen işlemlerin yanında sigorta ile ilgili diğer detaylar için de SGK prim sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemlerini yapmanız gerekmektedir. SGK prim sorgulama yapmak için belirtilen e devlet kapısı üzerinden yapılması gerektiği gibi bazı noktalara dikkat edilmesigerekmektedir. 4A, 4B ve 4C olarak ayrılan sigortalar için kişilerin sigortalarına göre seçim yapması gerekmektedir. Böylece kolayca ilgili sigortaya ait döküm alınabilmektedir. Eğer yanlış seçim yapılırsa, sigorta bilgilerine ulaşım mümkün olmayacağı gibi sistem tarafından hata mesajı yayınlanacaktır. Sigorta konusunda bu seçime dikkat etmenizindışında herhangi bir sorun yaşamanız olası değildir.

Haberin Devamı

Gerek cep telefonları gibi akıllı telefonlarından gerekse de bilgisayar üzerinden yapacağınız işlemler sayesinde SGK ile ilgili hemen hemen tüm işlemlerinizi online olarak yapabilirsiniz. SGK’nın sunduğu bu hizmet işleri kolaylaştırdığı gibi kurumlara gitme zorunluluğunu da ortadan kaldırmıştır. Bu konuda ücretsiz olarak sunulan hizmetlerden istediğiniz şekilde yararlanabilirsiniz. Bu tür işlemler için SGK sigortanızın olması ve e devlet kapısıüzerinden üyelik işlemlerinizi yapmanız yeterli olacaktır. Üyelik konusunda ise PTT üzerinden devlet kapısı şifre alınması gerekmektedir.

Haberin Devamı