Gazete Vatan Logo

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemi, kamu hizmetlerine vatandaşların daha hızlı ve daha kolay ulaşmasını sağlayan sistemdir. E-Devlet sistemi ile SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamadan öğrenci belgesi sorgulamaya, askerlik belgesi sorgulamadan trafik cezası sorgulamaya kadar birçok işlem yapılabilir. E-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır? E-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır? E-Devlet sistemi, devlet kurumları tarafından verilen hizmetlerin online ortamda sunulmasını sağlayan bir sistemdir. E-Devlet sistemi vatandaşlara zaman açısından tasarruf sağlar. Vatandaşlar sıra bekleme derdi yaşamadan, işlemlerini kısa süre içerisinde E-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Sistem ile en fazla işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı gelir.

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET'E NASIL GİRİLİR? E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

E-Devlet sistemi, 33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının ve iki binden fazla hizmetin yer aldığı bir sistemdir. E-Devlet ile işlem yapılabilmesi için, sisteme giriş yapılması gereklidir. Giriş için E-Devlet şifresi, mobil imza, E-imza, mobil bankacılık, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı gibi giriş seçenekleri bulunur. Bu seçenekler içerisinden en çok tercih edilen giriş seçeneği, E-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifresine sahip değilseniz, en yakın PTT şubesinden şifre alabilirsiniz. Şifreniz size 2 Türk Lirası ücret karşılığında kapalı zarf içerisinde verilir. E-Devlet şifresi, güvenlik açısından başka kişiler ile paylaşılmamalıdır. Şifre alındıktan sonra sisteme giriş turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Sisteme giriş işleminin ardından da e-Hizmetler menüsü üzerinden hangi kurumun hizmeti kullanılarak işlem yapılacaksa ilgili bağlantıya girilerek işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET SİSTEMİ İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet sistemi, çeşitli kurumlara ait iki binin üzerinde hizmet için işlem yapabilme imkanı tanır. Kolay ve kısa bir şekilde işlem gerçekleştirilebilen E-Devlet sistemine, yeni hizmet eklemeleri devam etmektedir. E-Devlet sistemi ile en çok işlem yapılan kurumlar Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı'dır. Sisteme giriş yaparak askerlik belgesi, mobil hat, SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamaları yapılabilir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri de sistem üzerinden kısa sürede yapılabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresinin unutulması halinde, sistem üzerinden şifre değişikliği yapılabilir. Bunun için sisteme daha önce giriş yapıldığında sisteme cep telefonu kayıt edilmiş olmalıdır. E-Devlet sisteminde kayıtlı cep telefonu numarası yoksa, PTT şubelerinden yeni bir E-Devlet şifresi alınmalıdır.

PTT şubeleri tarafından kullanıcılara verilen şifreler değiştirilmek istendiğinde ise sisteme giriş işleminin ardından ''Benim Sayfam'' bağlantısına girilir. Buradan da ''Şifre ve Güvenlik'' bölümüne girilir ve E-Devlet şifresi değiştirilebilir.

Haberin Devamı