Gazete Vatan Logo

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemi, vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ve daha hızlı ulaşmasını sağlayan bir sistemdir. Sistem üzerinde iki binin üzerinde hizmet bulunur. Sisteme giriş yapılarak bu hizmetlerden yararlanılabilir. Bir çok avantaj sağlayan sistem her açıdan kolaylık sağlar. E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemi, kamu kurumları tarafından verilen hizmetlerin online olarak gerçekleştirilmesini sağlar. Böylece vatandaşlar için sıra bekleme derdi olmaz. İşlemler birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Sistem üzerinden işlem yapılabilmesi için sisteme giriş yapılması gereklidir. E-Devlet ile Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı gibi kurumlara ait hizmetlere erişim sağlanabilir.

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? E-DEVLET ŞİFRESİYLE SİSTEME NASIL GİRİLİR?

E-Devlet sistemine turkiye.gov.tr internet sitesi kullanılarak giriş yapılır. Giriş için kullanıcıların birden fazla tercih hakkı bulunur. E-Devlet sistemine giriş E-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, E-İmza, internet bankacılığı ve mobil bankacılık seçenekleri kullanılarak yapılabilir. 33 milyondan fazla kullanıcının kayıtlı olduğu sistemden en fazla kullanılan giriş seçeneği E-Devlet şifresi ile giriştir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresine sahip değilseniz en yakın PTT şubesine giderek E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifresi size kapalı bir zarfın içerisinde verilir. Şifre karşılığında 2 Türk Lirası ücret alınır. Alınacak olan şifre ile kişisel bilgilere ulaşım sağlanabildiği için şifre başkaları ile paylaşılmamalıdır. PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir. E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

E-DEVLET SİSTEMİNDE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet sistemi vatandaşlara iki binin üzerinde hizmete erişim imkanı sağlar. Sisteme giriş yapıldıktan sonra istenilen hizmet ile ilgili olarak işlemler gerçekleştirilebilir. Kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı gelir. E-Devlet ile SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamadan askerlik belgesi sorgulamaya, trafik cezası ödeme işleminden mobil hat sorgulama işlemine kadar pek çok işlem kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresinin unutulması durumunda sistem üzerinde şifre değişikliği işlemi yapılabilir. Şifre değişikliğinin yapılabilmesi için, sisteme daha önce girildiğinde cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gereklidir. Eğer sisteme cep telefonu numarası kayıt edilmemişse, PTT şubesine giderek yeni şifre temin edilebilir.

PTT şubesi tarafından verilen E-Devlet şifreleri akılda kalıcı olmayabilir. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı şifresini değiştirmek isteyen kullanıcılar da şifrelerini değiştirebilirler. Bunun için sisteme giriş yapıldıktan sonra ‘’Benim Sayfam’’ bağlantısından ‘’Şifre ve Güvenlik’’ bölümüne girilmesi gereklidir. Bu bölümden ilgili işlem gerçekleştirilecek, şifre değişikliği yapılabilir.