Gazete Vatan Logo

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemi iki binin üzerinde kamu hizmetine erişim imkanı sağlayan ve 33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı bulunan bir sistemdir. Vatandaşlar tarafından, kamu hizmetleri için sıra bekleme derdi olmaksızın işlem yapılabilir. Birçok açıdan avantajı olan E-Devlet sistemi vatandaşlara kolaylıklar sunar. E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet sistemi, kamu hizmetlerine vatandaşların daha hızlı ve daha kolay ulaşmasını sağlar. Sisteme giriş yapılarak kamu kurumlarına ait hizmetlerden yararlanılabilir. E-Devlet sistemi ile Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı gibi kurumların hizmetlerine ulaşılabilir. Sistem sayesinde askerlik belgesi sorgulamadan mobil hat sorgulamaya, SGK hizmet dökümü belgesi almadan trafik cezası ödemeye kadar pek çok işlem yapılabilir.

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? E-DEVLET ŞİFRESİYLE SİSTEME NASIL GİRİLİR?

E-Devlet ile işlem yapmak isteyen kullanıcıların, sisteme giriş yapması gereklidir. www.turkiye.gov.tr internet sitesi kullanılarak sisteme giriş yapılabilir. Kullanıcılara giriş için birden fazla seçenek sunulur. Sisteme giriş seçenekleri; internet bankacılığı, E-Devlet şifresi, mobil bankacılık, T.C. kimlik kartı ve E-imzadır.

33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının yer aldığı sistemde, kullanıcılar tarafından en fazla E-Devlet şifresi ile giriş seçeneği kullanılır. Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz, PTT şubelerinden şifre temin edebilirsiniz. PTT şubesi tarafından size kapalı zarfın içerisinde 2 Türk Lirası karşılığında E-Devlet şifresi verilir. Şifre ile kişisel bilgilere ulaşılabildiği için güvenlik amacıyla başka kişiler ile paylaşılmaması gereklidir. PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra, şifre ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılabilir.

Haberin Devamı

E-Devlet ile yapılabilecek olan işlemlere ekranın sol tarafında yer alan menüden ulaşılabilir. Menü üzerinden kamu kurumları listesi ve bu kamu kurumları tarafından sağlanan hizmetlere erişim sağlanabilir.

E-DEVLET SİSTEMİNDE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

İki binin üzerinde hizmet sunan E-Devlet sistemine yeni hizmetler eklenmeye devam ediyor. Kullanıcılar işlem yapabilmek için sisteme giriş yaparak istedikleri hizmete ulaşabilirler. E-Devlet sisteminde en çok hizmet alınan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı geliyor. E-Devlet üzerinden kullanıcılar tarafından en çok işlem yapılan hizmetler SGK hizmet dökümü belgesi sorgulama ve araç plakasına kesilen ceza sorgulamadır.

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

E-Devlet şifresini unutan kullanıcılar, E-Devlet sisteminden şifre değişikliği yapabilirler. Şifre değişikliği işleminin yapılabilmesi için daha önce sisteme giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kaydedilmiş olması gereklidir. Sisteme cep telefonu kaydedilmemişse PTT şubelerinden yeni bir şifre alınması gerekir.

E-Devlet sistemi için PTT tarafından verilen şifre akılda kalıcı olmayabilir ve değiştirilmek istenebilir. Bunun için sisteme giriş yapılarak, ‘’Benim Sayfam’’ bölümünden ‘’Şifre ve Güvenlik’’ bağlantısı ile şifre değişikliği işlemi yapılabilir.