Gazete Vatan Logo

e-Devlet şifresi ile trafik cezası sorgulama - ödeme

Günümüzde, gerçekleştirilen işlemlerin pek çoğu internet aracılığı ile yapılmaktadır. sizler de trafik cezası sorgulama işlemlerinizi ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İşte trafik cezası sorgulama işlemleri ve detayları!

e-Devlet şifresi ile trafik cezası sorgulama - ödeme

Trafik cezası sorgulama işleminizi 3 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM) internet sitesinden, e-Devlet üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden sorgulama yapabilirsiniz. EGM internet sitesinden sorgulama yapmak isteyenler resmi siteden ‘’Trafik ceza sorgulama’’ sayfasına giriniz. Burada sizden istenen ad, soyad, T.C. kimlik numarası ve doğum yılınızı eksiksiz olarak giriniz. Ardından ‘’Doğrula’’ butonuna tıkladığınızda karşınıza son bir yıl içerisinde kesilen trafik cezaları çıkacaktır. Bu sorgulama sonuçları tamamen bilgilendirme amaçlıdır.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) ile trafik cezası sorgulama ise ikinci bir seçenektir. İlk olarak GİB internet sitesinden ‘’Motorlu Taşıt Sorgulaması’’ kısmına giriniz. Açılan ekranda aracın ait plaka numarası, T.C. kimlik numaranız ya da vergi numaranız ile tescil tarihini yazınız. Ekran üzerinden trafik cezası sorgulaması yapabileceğiniz gibi trafik cezanızı ödeme işlemi de gerçekleştirebilme imkanınız bulunmaktadır. Yapılan işlem ile belirtilen plakaya ait bir trafik cezası varsa ekranda gözükecektir.

Haberin Devamı

e-Devlet İle Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır?

e-Devlet, devletin sunmuş olduğu hizmetlerin online olarak vatandaşlara verilmesini sağlar. e-Devlet ile pek çok sorgulama, bilgi alma ve başvuru işlemi gerçekleştirilebilmektedir. e-Devlet sistemine giriş için 5 farklı giriş seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenekler e-Devlet şifresi ile giriş, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı ile giriştir.

e-Devlet şifresi ile giriş yapmak ve trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle bir e-Devlet şifresine sahip olmanız gereklidir. e-Devlet şifrenizi size en yakın bir PTT şubesine giderek 2 TL ücret karşılığında temin edebilirsiniz. Şifreniz size kapalı bir zarf içerisinde verilecektir. Aldığınız şifre ile şahsınıza ait pek çok bilgiye erişim sağlayabileceği için şifrenizi başkaları ile paylaşmamalısınız. e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sol üst tarafında bulunan menüden ‘’e-Hizmetler’’ butonuna tıklayınız. Açılan sayfadan ‘’Emniyet Genel Müdürlüğü’’ sekmesine tıklayınız. Buradan ‘’Araç Plakasına Yazılan Ceza’’ sekmesine tıklayınız. Adınıza kayıtlı olan araç plakasına ait son bir yıl içerisinde yazılmış bir trafik cezası varsa ekran gözükecektir. Bu hizmet ile sadece son bir yıla ait trafik cezalarının sorgulamaları yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Nasıl Ödenir?

Trafik cezasını ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi sitesine giriniz. Buradan ‘’Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı İle Ödeme’’ kısmına giriniz. Sizden istenen gerekli bilgileri eksiksiz olarak doldurduktan sonra kredi kartı bilgilerinizi de giriniz. Böylece ödeme işleminizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.

Trafik Cezası İndirimi

Trafik cezanızı erken öderseniz %25 oranında bir indirim uygulanmaktadır. Uygulanan indirimden yararlanmak için 15 günde cezanızı ödemeniz gereklidir. Böylece cezanızın dörtte birinden kurtulmuş olacaksınız. Trafik cezasının kesildiği günden sonra 15 gün geçmişse bu indirimden yararlanma imkanınız bulunmaktadır.

Haberin Devamı