Gazete Vatan Logo

E Devlet KYK Borç Sorgulama Ve Katkı Kredisi Ödemeleri

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizde öğrencilere sunulan yurt, kredi ve burs hizmetlerinden üniversiteye başlayan ya da üniversitede eğitimini sürdüren öğrenciler yararlanabilmektedir.

Bunun için başvuru zamanlarında kuruma yazılı başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından yapılan açıklama ile bu imkanlardan yararlanacak olan kişiler açıklanarak bu kişilere bu imkanlar sunulmaktadır. Bu konularda öğrencilerin en çok tercih ettiği ve aldığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından sunulan kredidir. Bu kredi sayesinde öğrenciler eğitim hayatları boyunca maddi yönden sıkıntı yaşamadan eğitimlerini bitirebilmektedir. Üstelik geri ödemesi de aynı alındığı dönemdeki gibi taksit taksit yapıldığı için öğrenciler çalışmaya başladıkları sürede kolayca bu kredi borçlarını ödeyebilmektedir. Gerek geri ödeme bilgisi gerekse de kredilerin alındığı süre boyunca durum bilgisi internet üzerinden öğrenilebilmektedir.

KYK BORÇ SORGULAMA - E DEVLET - KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA

KYK Borç Sorgulama

KYK’dan alınan kredi ve diğer işlemler ile ilgili internet üzerinden sorgulama yaparak borç durumu görüntülenebilmektedir. Bunun için E-Devlet üzerinden hizmet sunulmaktadır. E-Devlet hizmet menüsünde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü altındaki KYK Öğrenim Kredisi Sorgulama ya da KYK Katkı Kredisi Sorgulama gibi sorgulama sayfalarını kullanarak aldığınız bu yardımların toplam borcunu öğrenebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten yararlanmak için E-Devlet üyeliğinizin bulunması yeterlidir. Özellikle okulun bitiren ve geri ödemesi başlayacak olan kişilerin, bu sorgulamayı yaparak güncel borçlarını öğrenmesi ve geri ödeme konusunda takipte olması gerekmektedir. Bunun yanında aynı hizmetler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden de sunulmaktadır.

E-Devlet Giriş

KYK borç sorgulama yapmanız için E-Devlet üyeliğinize ait şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı sisteme girmeniz gerekmektedir. Daha önce E-Devlet’e giriş yapmamış olan kişilerin ilk olarak E-Devlet üyelik işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Bu nedenle kişilerin PTT’ye giderek T.C. nüfus cüzdanları ile E-Devlet şifresi alması gerekmektedir. Şifre işlemleri ücretlidir ve şifreyi almanız için PTT’ye ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu şifreyi alarak sisteme giriş yapılması mümkündür. İlk girişinizin ardından kendi şifrenizi belirleyebilir, olası şifre unutma durumlarına karşı mail ve telefon bilgilerinizi girebilirsiniz. Tüm bunlar ile birlikte öğrencilik döneminde aldığınız öğrenim ve katkı kredileri ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz tüm hizmeti sunan E-Devlet üzerinden bu işlemlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Bunun için tek gerekli olan E-Devlet üyeliğinizin olmasıdır. Bunun dışında tamamen ücretsiz olan bu hizmetten tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir.

Haberin Devamı