Gazete Vatan Logo

E-devlet kapısı üzerinden hangi hizmetleri gerçekleştirebilirim?

E-Devlet sistemi ile tüm kamu hizmetlerini internet üzerinden güvenli bir şekilde yapmak mümkün. E-Devlet nedir ve e-Devlet’ in yeni hizmetleri nelerdir? Detaylar haberimizde yer alıyor...

E-devlet kapısı üzerinden hangi hizmetleri gerçekleştirebilirim?

E-Devlet, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkânı sağlayan büyük bir internet sitesidir. E-Devlet’in amacı kamu hizmetlerini, vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır. E-Devlet üzerinden kullandığınız hizmetlere ait sonuçları özelleştirebildiğiniz sayfada görüntüleyebilirsiniz. E-Devlet devlet kurumuyla güvenli ve kesintisiz bağlantı sağlıyor. E-Devlet sistemi birçok katmandan oluşan güvenlik mimarisiyle korunmaktadır. Şu an e-Devlet hizmetinden faydalanan 29.631.857 kayıtlı kullanıcı bulunuyor. 1.583 Hizmet ve içerisinde 266 Kurum barındırıyor.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemine giriş ve tüm hizmetlerden yararlanmak için e-Devlet şifresi almanız gerekmektedir. E-Devlet şifresi almak için bizzat T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimlik kartınız ile PTT şubelerine gitmeniz gerekiyor. PTT şubeleri 2TL karşılığında e-Devlet şifreniz olan zarfı size teslim edecektir. E-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini e-Devlet internet sayfasında bulunan; Şifremi Unuttum sayfasını ziyaret ederek veya e-İmza, Mobil İmza ya da İnternet Bankacılığı seçeneklerinden biri ile sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet’te Engel Yok!

E-Devlet Görüntülü Canlı Destek Hattı ile işaret dili uzmanlarına canlı olarak bağlanabilir ve e-Devletin tüm hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Uzmanlar hafta içi her gün 08:00 – 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Hizmet almak için tek yapmanız gereken kamera karşısında uygun bir şekilde bulunmak. Eğer e-Devlet şifresi ile giriş yapmıyorsanız e-Devlet “ e-Devlet’te Engel Yok” internet sayfasında bulunan bilgileri doldurmanız gerekiyor. “ Ad- Soyad, E-posta, Telefon No, T.C Kimlik No” bilgilerini doğru bir şekilde doldurduktan sonra kullanım koşullarını okuyup, kabul edip hizmet almaya başlayabilirsiniz. E-Devlet Kapısı görüntülü çağrı merkezi sadece işitme veya konuşma engeli bulunan vatandaşlara hizmet vermektedir. Eğer telefon kullanmanıza mani olacak bir engeliniz yok ise veya işaret dili bilmiyor iseniz lütfen 160 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet Yeni Eklenen Hizmetler

E-Devlet sistemine yeni eklenen hizmetler bulunuyor. Bunlar; Adalet Bakanlığı tarafından verilen “ UYAP Bilirkişi Portalı”, Başbakanlık tarafından verilen “ Başbakanlık İletişim Merkezi”, Bireysel Emeklilik Sistemi Devlet Katkısı ve Limit Bilgileri Sorgulama, Erişim Engelli Başvurusu, Küpe ile Büyükbaş Hayvan Sorgulama, Küpe ile Büyükbaş Hayvan Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama, Sosyal Güvenlik Kurumu Evrak Takip, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen hizmetler ise

Açık Öğretim Ortaokulu Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama

Haberin Devamı

Açık Öğretim Ortaokulu Öğrenci Durum Belgesi Doğrulama

Açık Öğretim Ortaokulu Tamamlama Belgesi Sorgulama

Açık Öğretim Ortaokulu Tamamlama Belgesi Doğrulama

Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama

Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Doğrulama

Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgesi Sorgulama

Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgesi Doğrulama

Açık Öğretim Liseleri Hizmete Özel Öğrenci Durum Belgesi (Ek-C2) Sorgulama

Açık Öğretim Liseleri Hizmete Özel Öğrenci Durum Belgesi (Ek-C2) Doğrulama

Lise Mezuniyet Belgesi Sorgulama

Lise Mezuniyet Belgesi Doğrulama