Gazete Vatan Logo

E Devlet IMEI Sorgulama Ve BTK İşlem Menüsü

E Devlet girişi yaparak imei sorgulaması yapabilirsiniz. İmei hakkında detaylı bilgi almak ve E Devletimei sorgulama ve diğer işlemlerini nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi devamını okuyabilirsiniz.

Her bir telefon için özel bir imei numarası verilmektedir. Bu imei numarası telefon hakkında bilgi verdiği gibi telefonun kaçak olup olmadığını sorgulamak için oldukça önemlidir.Özellikle yurt dışından ülkemize telefon sokan ve bu telefonu ülkemizde kullanmak isteyenlerin telefonu kullanmak amacıyla ilk olarak imei kayıt işlemlerini yaparak resmi prosedürleri yerine getirmesigerekmektedir.İmei ile ilgili bilgiler E Devlet portalı üzerinden vatandaşların kullanımına sunulmuşdurumdadır.Bu bakımdan siz de imei ile ilgili yapacağınız tüm işlemler için E Devlet portalını kullanabilir ve online olarak bu işlerinizi halledebilirsiniz.

E DEVLET

İMEİ SORGULAMA

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

Telefonların imei numaraları 15 haneden oluşmakta olup isteyen herkes kolay bir şekilde bu imei numarasını öğrenebilmektedir.Cep telefonlarında kayıtlı olan imei numarasını öğrenmek isteyen vatandaşların *# 06# kısa kodu ile telefonlar üzerinden arama yapması yeterli olacaktır.Bu işlemin ardından cep telefonunuzun imei numarasını öğrenmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

E Devlet üzerinden imei konusunda yardım alınabilmesi için ilk olarak E Devlet portalına giriş yapmanız gerekmektedir.Bu giriş işlemlerini yapabilmek için TC kimlik numaranız ile E Devlet şifresini sisteme girmeniz yeterli olacaktır.Ardından hizmetler bölümüne ulaşabilir ve hizmetler bölümünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nuseçebilirsiniz.İmei ile ilgili tüm işlemler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu üzerinden yapılmaktadır. Bu bakımdan ilk olarak E Devlet hizmetler ve ardından ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bağlantısını tıklamanız gerekmektedir.Bu bağlantıya tıkladıktan sonra ise imei kaydet, imei kayıt sorgulama, imei sorgulama, mobil hat sorgulama gibi cep telefonlarınıza ilgili yapabileceğiniz işlemler yayınlanacaktır.İmei sorgulama yapmak için bu bölümden imei sorgulama bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır.Bu sayede imei ile ilgili tüm işlemlerini bu bağlantı üzerinden yapabilir ve durum sorgulaması yaparak İMEİ hakkında bilgi detaylı alabilirsiniz.

Haberin Devamı