Gazete Vatan Logo

E-Devlet ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK hizmet dökümü sorgulama

SGK hizmet dökümü ile kısa süre içinde tüm sigorta bilgilerinize erişim sağlayabilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Peki e-Devlet ile hizmet dökümü belgesi nasıl alınır?

E-Devlet ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK hizmet dökümü sorgulama

e-Devlet sistemi ile sorgulama, bilgi alma ve başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir. e-Devlet üzerinden en çok işlem yapılan kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden işe giriş tarihi, SGK prim tutarı ve SGK hizmet dökümü gibi bilgilere erişim sağlanabilir. Bunlar dışında ‘’Ne zaman emekli olabilirim?’’ uygulaması ile de emeklilik tarihinin hesaplaması yapılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NEDİR?

SGK hizmet dökümü belgesi; emekli maaşının sorgulanmasında, SGK borcunun sorgulanmasında ve emekli maaşının hesaplanmasında kullanılabilir. Bunlar dışında SGK hizmet dökümü belgesiyle kıdem hesaplama ve ikramiye hesaplama gibi işlemler de gerçekleştirilebilir. Vize alma süreci ve mahkeme gibi pek çok kurumda da bu belge kullanılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümüne e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilir. e-Devlet sistemine giriş için e-Devlet şifresi, e-imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı, ve mobil imza seçenekleri bulunur. Bu giriş seçeneklerinden en çok tercih edilen e-Devlet şifresi ile giriştir. Eğer hali hazırda bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi alabilirsiniz. Şifreniz size 2 Türk Lirası karşılığında kapalı bir zarf içerisinde verilir. e-Devlet şifresi ile kişisel bilgilere ulaşım sağlandığı için şifrenin paylaşılmaması güvenlik açısından önemlidir.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümüne e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ekranın sol üst tarafında yer alan e-Hizmetler bölümüne girilir. Açılan menüden kurumların yer aldığı listeden SGK bağlantısı tıklanır. SGK bağlantısından da SGK hizmet dökümü belgesi sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. SGK hizmet dökümü belgesi ile 4A, 4B, 4C ve aylık bilgisi, tescil bilgisi gibi bilgilere erişim sağlanabilir.

SGK PRİM VE İŞE GİRİŞ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet sistemi ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi dışında en çok sorgulama yapılan hizmetlerden birisi prim ve işe giriş sorgulamadır. e-Devlet üzerinden prim sorgulama yapabilmek için e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılır. Ardından da ekranın sol üst tarafından ‘’e-Hizmetler’’ bölümünden SGK bağlantısına girilir. SGK bağlantısından açılan menü üzerinde ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısına tıklanarak prim borcu sorgulama işlemi yapılabilir.

Haberin Devamı

e-Devlet sisteminden işe giriş sorgulaması yapabilmek için de sisteme giriş yapıldıktan sonra e-Hizmetler bölümünden SGK bağlantısı tıklanır. Ardından açılan menüden 4A hizmet dökümü üzerinden işe giriş sorgulama işlemi kolayca yapılabilir. SGK hizmet dökümü belgesi ile eğer eksik ödenen gününüz varsa bu günlerin tespitini yapabilir ve prim ödemelerinizin yapılmasını sağlayabilirsiniz.