Gazete Vatan Logo

E Devlet İle GİB Vergi Borcu Sorgulama

E Devlet giriş ile GİB vergi borcu sorgulama yapabilirsiniz. E Devlet girişi yaparak GİB vergi borcu sorgulama vekredi kartı ile vergi borcu ödeme işlemleri hakkındaki detayları haberimizde bulabilirsiniz.

E Devlet İle GİB Vergi Borcu Sorgulama

E Devlet portalı devlet tarafından sunulan tüm hizmetlerin online olarak bir araya toplandığı bir portaldır. Bu bakımdan devlet üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar online olarak sunulan bu e devlet portalından da yararlanabilmektedir.Bu konuda herhangi bir kısıtlama olmaksızın vatandaşların tek yapması gereken sisteme üye olmaktır.

E DEVLET

VERGİ BORCU SORGULAMA

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

Sisteme üye olmak isteyen vatandaşların ilk olarak PTT’nin herhangi bir şubesine gitmesi ve buradan edevlet için şifre olması gerekmektedir.Görevlitarafından verilecek olan zarf içerisinde E Devlet şifrenizi öğrenebilir ve ardından bu şifreyi kullanarak E Devlet portalına sizlerde giriş yapabilirsiniz.Bu bakımdan E Devlet portalı yararlanmak için yapmanız gereken tek işlem budur.Fakat bu noktada unutulmaması gereken bir bilgi ise PTT üzerinden alınacak olan bir şifre için ücretin ödenmesi gerektiğidir.

E Devlet girişi için bu işlemleri hallettikten sonra sisteme girebilir ve vergi borcu sorgulaması yapabilirsiniz.Vergi borcu ile ilgili ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hizmet sunulmuş olsa da bu sorgulama da E Devlet portalına dâhil edilmiştir. Bu bakımdan E Devlet üzerinden vergi borcu sorgulaması yapmanız mümkündür.

Haberin Devamı

E Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra hizmetler bölümünden gelir idaresi başkanlığı altında bulunan vergi borcu sorgulama linkini tıklamanız yeterli olacaktır.Bu sayede sistem tarafından yapılacak sorgulama ile birlikte adınıza herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilir ve bu sayede herhangi bir faiz işlemi uygulanmadan varsa vergi borçlarını direk ödeme imkânına sahip olabilirsiniz.Vergi borcu olan vatandaşlar internet üzerinden borçlarını ödeyebilmektedir.

Tüm bu bilgileri de birlikte sizlerde E Devletgirişi yaparak yararlanabileceğiniz hizmetler arasındaki vergi borcu sorgulama ile birlikte vergi konusundaki tüm işlemlerinizi E Devlet üzerinden yapabilirsiniz.Ücretsiz olan ve herhangi bir kısıtlama olmadan yararlanabileceğiniz bu hizmet ile birlikte vergi konusundaki tüm işlemlerinizi artık kolayca ve dakikalar içerisinde sizde internet üzerinden yapabilirsiniz.

Haberin Devamı