Gazete Vatan Logo

E Devlet Günlük Döviz Kurları Sorgulama

Birçok kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili işlemlerinizi de E- Devlet uygulamalarından yararlanarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemlerden biri olan E-Devlet günlük döviz kurları uygulamasıyla döviz alış, satış, efektif alış ve satış işlemlerinizi düzenli olarak takip edebilirsiniz. Bazı kurumlarda bu işlem gibi bilgi alma işleminde bile sıraya girmek ve ek ücret ödemek zorunda kalabiliyorsunuz.

E-devlet üzerinden döviz kur hizmeti özellikle yatırım yapan kişiler için anlık döviz kurları oldukça önemlidir. Yüksek miktarda yapılan yatırımlarda, döviz kurlarında yaşanan küçük bir değişiklik bile büyük meblağlarda getiri sağlayabilmektedir. Bu nedenle de döviz kurları ilgi ile yakından takip edilmektedir.

Ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından resmi olarak yapılan döviz işlemleri de internet üzerinden takip edilebilmektedir. Bu konuda çok sayıda kaynak olmasına karşın resmi bilgilere ulaşmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerini kullanması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından sunulan bilgiler her ne kadar resmi ve kesin bilgiler olsa da döviz kurları konusunda değişkenlik söz konusudur ve sorgulama sonrasından kısa bir süre sonra dahi döviz kurlarında değişiklik yaşanması mümkündür. Bu nedenle de vatandaşların döviz kuru sorgulamalarında bu konulara dikkat etmesi gerekmektedir.

E DEVLET
- DÖVİZ KURU SORGULAMA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası

Ülkemizde dövizler ile ilgili resmi işlemler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılmaktadır. E Devlet sistemine de dahil edilen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu portal üzerinden de hizmetlerini sürdürmektedir. Bu nedenle kişiler döviz bilgileri gibi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından sağlanan bilgilere E Devlet’teki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası menüsü üzerinden de ulaşabilmektedir.

E Devlet Günlük Döviz Sorgulama

E Devlet’te Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası menüsü altında bulunan günlük döviz kurları ile döviz kurları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmet sayesinde günlük kurların ne kadar olduğunu, dövizlerin alış ve satış fiyatları öğrenebilirsiniz. E Devlet üzerinden üyelik gerektirmeden tüm vatandaşlara sunulan bu hizmet sayesinde istediğiniz zaman döviz kurlarına ulaşmanız ve bilgi almanız mümkündür. 18 ülkenin dövizinin yer aldığı bu bölümde, ABD dolarından Pakistan rupisine kadar tüm dövizlere ulaşabilirsiniz. Bunun yanında çapraz kurlar da aynı ekran üzerinde yayınlanmaktadır.

Bu bölümden de dövizlerin diğer dövizlere karşı değerlerini öğrenerek, diğer dövizler üzerinden de işlemlerini yapabilirsiniz. Tüm bu bilgiler dahilinde internet üzerinden E- Portal aracılığı ile güncel döviz bilgilerine ulaşmanız mümkündür. Fakat bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Sistem her ne kadar ücretsiz olarak resmi bir şekilde sunulmuş olsa da güncelleme aralıkları bulunmaktadır.

Bu nedenle sorgulama yapıldığı zaman kontrol edilmeli ve bilgilerin güncelliği doğrulanmalıdır. Aksi halde bu kur fiyatları üzerinden yapacağınız işlemler nedeniyle zarar görmeniz mümkündür. Bu nedenle E Devlet üzerinden sunulan döviz kur hizmetinde bu şekilde dikkat etmeniz yararlı olacaktır.

Haberin Devamı