Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi Ve E Devlet Şifre Alma

E devlet girişi nasıl yapılır? E devlet girişi için şifre nereden alınır? E devlet girişi ve üyeliğiniz ile ilgili işlemler haberimizde.

Devlet tarafından sunulan hizmetlerden bir arada olduğu e devlet kapısından yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak e devlet üyeliği alması gerekmektedir. Edevlet girişi için gerekli olan üyelik olmadan, e devlet girişi yapamayacağınız için herhangi bir hizmetten yararlanmanız da mümkün olmayacaktır. Bu nedenle bilgi almak, sorgulama yapmak ve işlemlerinizi online olarak sürdürebilmek için ilk olarak devlet üyeliğinizin aktif hale getirilmesi gerekmektedir.

E DEVLET GİRİŞİ

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E DEVLET KAPISI

E Devlet Kapısı Şifre Alma

E devlet girişi için şifre almanız PTT üzerinden mümkündür. Başka bir kurum ya da özel firma üzerinden alamayacağınız şifreyi sadece PTT’nin şubelerinden alabilirsiniz. PTT’ye gittiğinizde kimliğiniz ile birlikte şifre almak için başvuru yapmanızın ardından hemen devlet şifresi size teslim edilecektir. Bu bakımdan kısa süre içerisinde sahip olabileceğiniz ve e devlet girişi yapacağınız şifre için belirtildiği gibi başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Başvurunuzu yaptıktan sonra ise size zarf içerisinde verilecek olan şifreyi, zarfı açarak öğrenebilir ve e devlet girişi yaparken bu şifreyi kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E devlet girişi için şifrenin yanında T.C. kimlik numaranızı da kullanmanız gerekmektedir. Böylece e devlet girişi başarılı bir şekilde yapılmış olacaktır. Sunulan hizmetlerden e devlet girişi sonrasında istediğiniz gibi yararlanabilirsiniz.

E devlet girişi için aldığınız ilk şifreyi, sisteme giriş yaptıktan sonra değiştirmeniz gerekir. Böylece bundan sonraki tüm girişlerinizde kullanacağınız şifreyi belirleyebilir ve kendi şifreniz üzerinden sisteme giriş yapmaya devam edebilirsiniz. Devlet tarafından sürekli geliştirilen ve oldukça kapsamlı bir şekilde hizmetlerin verildiği devlet kapısından böylece sizler de yararlanabilir ve online olarak devlet üzerindeki işlemlerinizi halledebilirsiniz. Büyük bir kolaylık sağlayan ve kullanan vatandaşlardan olumlu yorumlar alan devlet kapısı sayesinde siz de büyük bir kolaylık yaşayacak ve kurumlar gitme derdi olmadan tüm işlemlerinizi online olarak çözümleyebileceksiniz.

Haberin Devamı