Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi Şifre Alma İşlemleri

E Devlet giriş ve şifre işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmek ve tüm E Devlet sorgulamaları için haberimizin detaylarını inceleyiniz.

Devlet tarafından vatandaşlara sunulan pek çok hizmetin tek bir portal altında toplanarak online olarak sunulması amacıyla oluşturulan E Devlet kısa süre içerisinde yüksek bir kullanıcı sayısına ulaşmış durumdadır. Gösterilen ilgi ile birlikte, daha da gelişme gösterilen ve yeni hizmetlerin eklendiği E Devlet için vatandaşların ilk olarak üyelik işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Zira portal üzerinden sunulan tüm hizmetler üyelik girişinin ardından kullanıma sunulmaktadır. Bu giriş işlemlerini yapmayan vatandaşların sorgulama ekranlarına ulaşabilmesi mümkün değildir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

İlk defa portala giriş yapacak olan vatandaşların, PTT şubelerine konu ile ilgili başvuruda bulunması gerekmektedir. Her vatandaşın bizzat gitmesi gereken şifre işlemlerinde, vereceğiniz kimliğiniz ile birlikte portala giriş için gerekli olan şifreyi satın alabilirsiniz. Bu şifre için belli bir ücreti de vermeniz gerekir. Ödemenizi yaptıktan sonra kapalı bir zarf içerisinde portala giriş şifreniz size teslim edilecektir. E Devlet giriş ekranında yer alan T.C. kimlik numarası ve şifre form alanlarını, T.C. kimliğiniz ve PTT’den aldığınız şifre ile doldurmanız yeterli olacaktır. Yapacağınız bu işlemin ardından sorgulama yapabilmeniz için sistemdeki tüm kısıtlamalar kaldırılacaktır.

Haberin Devamı

PTT üzerinden alınan şifre sonrasında sistemdeki telefon ve mail ayarlarını yapmanız halinde, şifrenizi kaybetseniz dahi PTT üzerinden tekrar şifre almanıza gerek kalmayacaktır. Portal giriş sayfasında yer alan şifremi unuttum gibi bağlantıları kullanarak şifrenizi sıfırlamanız ve yeni bir şifre belirlemeniz mümkün olacaktır. Fakat portala girdikten sonra belirtilen bilgileri sisteme girerek kaydetmezseniz, şifrenizi unuttuğunuzda online olarak yapacağınız herhangi bir işlem bulunmayacaktır. Bu tür durumlarda tekrar PTT’ye giderek şifre almanız gerekecektir. Fakat bu sefer ödeyeceğiniz şifre ücreti, bir öncekinden de fazla olacaktır.

Tüm bu bilgiler dahilinde E Devlet portalından yararlanmak isteyen vatandaşların belirtilen adımları takip etmesi ve portala ihtiyaç duyduğu an giriş yapması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı