Gazete Vatan Logo

E-Devlet girişi nasıl yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet, kamu kurumları tarafından verilen hizmetlere daha kolay ulaşılmasını sağlar. Hizmetler ile ilgili işlemler sıra beklemeden, kısa sürede online olarak yapılabilir. E-Devlet girişi nasıl yapılır? E-Devlet ile hangi işlemler yapılabilir?

E-Devlet girişi nasıl yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet uygulaması 37 milyondan fazla kullanıcıya ve 3000’den fazla hizmete sahiptir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bölümünden ya da ana sayfada bulunan arama kutucuğundan istenilen hizmete ulaşılarak işlem gerçekleştirilebilir. E-Devlet ile hava tahmini sorgulamadan tapu bilgisi sorgulamaya, öğrenci belgesi sorgulamadan trafik cezası sorgulamaya kadar birçok kuruma ait hizmetler için işlem yapılabilir. 2018 yılının sonuna kadar bütün kurum ve kuruluşlar tarafından verilen hizmetler için E-Devlet ile işlem yapılması hedefleniyor.

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet uygulamasına giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Kullanıcılar giriş için e-Devlet şifresi dışında; internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, e-İmza ve mobil imza seçeneklerini de kullanabilirler. Giriş yapıldıktan sonra, hizmetler üzerinden işlem yapılabilir. Uygulamaya eklenen son hizmetler de, yeni eklenenler bağlantısı ile görülebilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

E-Devlet, 2500’e yakın hizmet için işlem yapılması için imkan sağlar. Uygulamaya ihtiyaçlar doğrultusunda yeni hizmet eklemeleri de yapılır. Kullanıcılar tarafından en fazla işlem yapılan kurumların başında; Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı gelir.

E-Devlet ile en fazla yapılan işlemler; SGK Hizmet dökümü sorgulama, vergi borcu, öğrenci belgesi, askerlik belgesi, hava tahmini, günlük döviz, mahkeme dava dosyası sorgulamadır. Bunların dışında; elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri için taşıma işlemleri de yapılabilir. Sorgulama sonrasında belge gereken hizmetler için yazıcıdan çıktı da alınabilir. olarak da alım yapılabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi olmayanlar, herhangi bir PTT şubesinden yeni şifre temin edebilirler. Şifre için 2 Türk Lirası ücret alınır ve kapalı zarf içinde verilir. E-Devlet şifresi, kişisel bilgilere ulaşım imkanı sağladığı için güvenlik açısından başka kişiler ile paylaşılmamalıdır.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresinin unutulması halinde, turkiye.gov.tr internet sitesinden yeni şifre oluşturulabilir. Bunun için, daha önceden uygulamaya cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gereklidir. Uygulamada kayıtlı cep telefonu numarası yoksa, PTT şubelerinden yeni şifre alınabilir ya da giriş için diğer seçenekler de kullanılabilir.