Gazete Vatan Logo

E-Devlet girişi nasıl yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet uygulaması, kamu hizmetlerine erişim imkanı sağlar. Vatandaşlar tarafından uygulama ile çeşitli kurumlar tarafından sunulan hizmetler için işlem yapılabilir. E-Devlet’e nasıl girilir? E-Devlet’te hangi bilgiler bulunur?

E-Devlet girişi nasıl yapılır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet uygulaması, sıra bekleme sorununu ortadan kaldırır. Vatandaşlar, kamu hizmetlerine daha kolay ulaşıp kısa sürede işlem yapabilir. E-Devlet’e ihtiyaçlar doğrultusunda yeni hizmet ekleme işlemleri devam eder. Uygulamaya son olarak yapılan ekleme sonucunda; doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri E-Devlet ile taşınabilecek. Bunlar dışında SGK hizmet sorgulama, askerlik belgesi sorgulama gibi işlemler de yapılabilir.

E-DEVLET GİRİŞ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

E-DEVLET GİRİŞİ

E-Devlet üzerinden işlem yapılabilmesi için, uygulamaya giriş yapılması gerekir. E-Devlet girişi, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için; E-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçenekleri bulunur. Giriş seçeneklerinden en fazla tercih edilen, E-Devlet şifresidir. Şifre, PTT şubelerinden temin edilebilir. Giriş yapıldıktan sonra, ekranın sol bölümünden e-Hizmetler bağlantısıyla istenilen hizmete ulaşılabilir. Ana sayfada bulunan arama kutucuğuna, kurum adı ya da hizmet adı yazılarak da daha kısa sürede işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet uygulamasında en fazla işlem yapılan kurumlar; Sosyal Güvenlik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. En fazla yapılan işlemler; SGK hizmet dökümü sorgulama, askerlik belgesi, öğrenci belgesi, tapu bilgileri, hava tahmini ve araç plakasına yazılan ceza sorgulamadır.

Bu işlemler dışında; patent başvurusu, üniversite sınav başvurusu, ikametgah sorgulama, mobil hat sorgulama, yurt içi seçmen sorgulama ve adınıza şirket kurulup kurulmadığı gibi sorgulamalar kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi, PTT şubelerinden alınır. PTT şubesi tarafından 2 Türk Lirası ücret karşılığında kapalı zarf içerisinde şifre verilir. Kullanıcılar E-Devlet şifresi ile kişisel bilgilerine erişebildikleri için, şifrenin başka kişilerle paylaşılmaması güvenlik açısından önemlidir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresini değiştirmek isteyen kullanıcılar ise uygulama üzerinden değişiklik yapabilirler. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, ‘’Benim Sayfam’’ bölümünden ‘’Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ bağlantısı kullanılarak şifre değişikliği gerçekleştirilebilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

Kullanıcılar tarafından E-Devlet şifresinin unutulması halinde, ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısı kullanılarak şifre yenilenebilir. Kullanıcıların yeni şifre oluşturabilmeleri için, uygulamada kayıtlı cep telefonu numaralarının olması gerekir. Cep telefonu kayıtlı olmayanlar, yeni şifrelerini PTT şubelerinden temin edebilirler.