Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Başbakanlık BİMER Başvurusu Yapma

EDevlet girişi ile BİMER sisteminden de yararlanabilirsiniz. E Devlet girişi ile BİMER sisteminden nasıl yararlanacağınızı öğrenmek için E Devlet girişi yazısının devamını okuyabilirsiniz.

İnternet üzerinden devlet hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlarınE Devlet girişi yapması yeterli olmaktadır. Giriş işlemlerinin ardından açılan sayfada, tüm devlet hizmetleri yer almaktadır. Menüler halinde gruplandırılan hizmetler arasından ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçimler yaparak istediğiniz işlemleri online olarak yapabilirsiniz. Online olarak yapacağınız sorgulama sonucunda bilgi alabileceğiniz gibi adli sicil kaydı gibi belgeleri de temin edebilirsiniz. Bu bakımdan da Devlet kapısı, resmi kurumlar üzerinden yapacağınız işlemler için iyi bir alternatif konumundadır.

E DEVLET


E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

BİMER BAŞVURU

E Devlet giriş yaparak yararlanabileceğiniz hizmetler arasında BİMER de bulunmaktadır. Başbakanlık tarafından yakın tarih içerisinde uygulamaya konulan BİMER sayesinde yaşadığınız tüm sorunlar için Başbakanlık kanalından yardım talebinde bulunabilirsiniz. Her ne kadar BİMER için ayrı bir portal oluşturulsa da BİMER hizmeti E Devlet girişi ile de erişilebilir hale getirilmiştir. Böylece başka portallara giriş yapmanıza gerek kalmadan devlet kapısı üzerinden BİMER hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet girişi yaptıktan sonra Başbakanlık menüsü altında bulunan BİMER menüleri sayesinde BİMER ile ilgili işlemlerinizi yapabilirsiniz. Menü altında yapabileceğiniz iki seçim bulunmaktadır. BİMER yeni başvuru ve BİMER başvuru sonucu sorgulama olmak üzere iki şekilde sunulan sorgulamalardan, durumunuza göre seçim yapmanız gerekir. Daha önce yaptığınız başvurunun takibini yapmak için BİMER başvuru sonucu sorgulama bağlantısını tıklamanız gerekirken, yeni başvuru yapmak istiyorsanız, yeni başvuru seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Yeni başvuru seçeneğini seçen kişilerin ekrandaki yer alacak formdaki kimlik ve adres bilgilerini kontrol ederek güncellemesi gerekir. Böylece ileteceğiniz sorun ile ilgili dönüş yapılması gerektiğinde size güncellediğiniz bilgiler üzerinden kolayca erişim sağlanabilir.

E Devlet girişi üzerinden BİMER ile ilgili işlem yapmak istediğinizde belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece hizmetlere erişim sağlayarak, kolayca sorununuzu Başbakanlık’a iletebilirsiniz. Başbakanlık hizmetinden, her türlü sorun ve sorunuz için yararlanmanız mümkündür.

Haberin Devamı