Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

E devlet girişi ile bir çok hizmetten yararlanabildiğiniz gibi askerlik durumu sorgulama işleminide yapabilirsiniz. E devlet girişi menüsünde yer alan askerlik sorgulama detayları için haberimize bakabilirsiniz.

E devlet girişi sonrasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan erkekler için özel bir hizmet sunulmaktadır. Askerlik ile ilgili işlemlerinizi e devlet girişi sonrasında yapabilirsiniz. E devlet girişi yaptıktan sonra Milli Savunma Bakanlığı menüsü altındaki hizmetler ile birlikte sizler de askerlik ve diğer askeri durumlar ile ilgili işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞ

E DEVLET HİZMET DÖKÜMÜ

ASKERLİK SORGULAMA

Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

Vatandaşların askerlik durumlarını gösteren belge için e devlet girişi sonrasında askerlik durum belgesi sorgulama yapması gerekir. E devlet girişi sonrasında ilgili bakanlık menüsünde yer alan durum belgesi ile birlikte sizler de askerlik durumunuzu görüntüleyebilir ve sonrasında belgeyi indirerek bu belgeyi kullanabilirsiniz. Özellikle kişilerin askerlik durumu ile ilgili bilgi istendiğinde yapılacak olan e devlet girişi ile belirtilen belgeye sahip olmanız yeterli olacaktır. Böylecesizler de askerlik durumunuzu gösterecek ve kanıtlayacak belgeyi temin edebilirsiniz.

Haberin Devamı

E devlet girişi konusunda sorun yaşayan vatandaşlar, e devlet girişi sayfasındaki yardım bağlantıları üzerinden gerekli işlemleri yaparak yeniden şifre belirleyebilir ya da mevcut sorunları gidererek tekrar e devlet kapısı için giriş işlemlerini yapabilir. Bu bakımdan sizler de sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir ve askerlik konusundaki tüm işlemlerini yerine getirebilirsiniz.

Askerlik İşlemleri

Herhangi bir erteleme yaptırmayan erkek vatandaşların, askerlik dönemin geldiğinde işlemlerini askerlik kurumları üzerinden başlatması gerekmektedir. İşlemlerizamanında yapmadığınızda yoklama kaçağı sayılacağınız için pek çok sorun yaşamanız mümkün olacaktır. Bu nedenle geç olmadan işlemleriniz için askerlik şubelerinden yardım almalı ve askerlik için gerekli muayene ve başvuruları yapmalısınız. Bu işlemlerin sonrasında askerlik ile ilgili tüm gerekli olanlar size anlatılacak ve nasıl bir yol haritası izlemeniz gerektiği belirtilecektir. Bu bakımdan kolay bir şekilde askerlik için ne gerekiyorsa yaparak asker alma döneminde birliğinize katılabilirsiniz.

Haberin Devamı