Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Adres Değişikliği Bildirimi

E devlet girişi nasıl yapılır? E devlet giriş üzerinden adres değişikliği yapılabilir mi? E devlet girişi ve hizmet ile ilgili detaylar yazımızda.

E devlet girişi yaparak ulaşacağınız online adres değişikliği bildirimi, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanun doğrultusunda yapılmaktadır. Gerekli işlemleri yapabilmeniz için ilk olarak e devlet girişi yapmanız gerekmektedir. Yapacağınız e devlet girişi sonrasında Nüfus Müdürlüğü menüsünde bulunan hizmet ile birlikte adres değişikliği işlemlerinizi yapabilirsiniz. Fakat online olarak yapacağınız işlemlerde elektronik imza sahibi olmanız gerekmekte ve başvurunuzu elektronik posta üzerinden e devlet girişi yaptıktan sonra yapmanız gerekmektedir.




Kurumlar Üzerinden Adres Değişikliği

Vatandaşların kurumlar üzerinden yapacağınız adres değişikliği bildirimlerinde, adres işlemleri adı altında düzenlemeler belirlenmiştir. Bu doğrultuda kişilerin oturacağı binanın boş olması halinde herhangi bir belge gerekmeden kurumlar üzerinden işlem yapılabilirken, daha önce ikamet edilen bir adreste oturulacaksa, kişilerin kira kontratı ve bir fatura ile birlikte başvuru yapması yeterlidir. Böylece ilgili kurum tarafından kişilerin adres değişikliği gerçekleştirilecektir. Fakat belirtildiği gibi internet üzerinden yapacağınız adres değişikliği işlemleri sizin için çok daha kolay olacaktır. Böylece online olarak yapacağınız işlemler ile birlikte devir işlemlerinizi yaparak ceza almaktan da kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

E devlet girişi yaparak ulaşacağınız adres bildirimi, online olarak sunulduğu ve işlemler sizin için kolaylaştırıldığı için mutlaka adres değişikliklerinde e devlet girişi yaptıktan sonra belirtilen adımları takip etmeniz gerekmektedir. Eğer e devlet girişi yapma imkanınız bulunmuyorsa kurumlar üzerinden gerekli işlemleri yapmanız gerekmektedir. E devlet girişi alanında sizden istenen bilgiler için e devlet girişi için gereken üyelik işlemlerini yapabilirsiniz.

Eğer vatandaşların belirtilen şekilde adres değişikliği beyanında bulunmazsa, ceza almaktadır. Verilecek olan cezalar için de bir limit belirlenmiştir. Bu bakımdan değişikliği yapmayan kişilere 480.00 TL verilmektedir. Eğer beyan gerçek dışı ise verilecek olan ceza daha da arttırılmakta ve 963.00 TL olmaktadır.

Haberin Devamı