Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Adli Sicil Sabıka Kaydı Sorgulama

E devlet girişi yaparak adli sicil kaydı belgenizi alabilirsiniz. E devlet girişi konusunda sorun yaşayan vatandaşlar sabıka kaydı sorgulama yapmak için nasıl e devlet girişi yapabileceğiniz yazının devamında öğrenebilir.

E-Devlet kapısı olarak bilinen ve e devlet adı ile kullanıma açılan portal, resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili kurumları tarafından oluşturulmuştur. Üyelik sistemi ile çalışan ve vatandaşların ilk olarak şifre alarak e devlet girişi yapması gereken portalda, vatandaşların PTT üzerinden işlemlerini yürütmesi gerekmektedir.

E DEVLET GİRİŞİ

SABIKA KAYDI SORGULAMA

E DEVLET ŞİFRESİ

E DEVLET KAPISI

E Devlet Şifresi Alma

E devlet girişi ücretsiz olsa da ilk giriş işlemlerinde kişilerin şifre alması gerekmektedir. Şifre alma konusunda yetkili kurum PTT aracılığı ile şifrenizi kısa süre içerisinde alabilirsiniz. Şifre ücretli olarak verildiği için 2 TL, şifre ücretini şifre aldığınız vermeniz gerekmektedir. Ardından e devlet girişi için aldığınız şifreyi kullanmanız yeterli olacaktır. Böylece T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte e devlet girişi yapabilirsiniz.

Adli Sicil Kaydı Sorgulama

E devlet girişi yaptıktan sonra yapabileceğiniz işlemlerden birisi de adli sicil kaydı sorgulamadır. Kişilerin kurumlar yerine online olarak alabileceği ve resmi belge olarak kullanabileceği sabıka kaydı için tek yapmanız gereken e devlet girişi olmaktadır. Bu bakımdan belirtilen şifre işlemlerinin ardından istediğiniz zaman adli sicil kaydı sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E devlet girişi sonrasında aldığınız belgeler, özel bir kod ile kodlandığı için resmi olarak kullanılabilmekte ve online olarak doğruluğu da kontrol edilebilmektedir. Bu bakımdan herhangi bir sorun olmadan belge alma, sabıka kaydı sorgulama yapma ve hizmetlerden yararlanmanız mümkündür.

E devlet girişi konusunda sorun yaşayan kişilerin online sistem üzerinde bulunan yardım ve şifre sıfırlama adımlarını takip etmesi yeterlidir. Böylece yeni şifrenizi alabilir ve devlet kapısından yararlanmaya devam edebilirsiniz. Fakat bu işlemleri yapabilmeniz için şifre sıfırlama için kullanacağınız mail ve telefon bilgilerini sistemdeki profilinize girmeniz gerekir. Aksi halde tekrar PTT üzerinden şifre almanız gerekecektir.