Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İçin E Devlet Kapısı Şifresi Nasıl Alınır?

E Devlet kapısı giriş yapmak için e devlet şifresine ihtiyaç duyulmaktadır. E devlet şifresi ile tüm devlet kurumlarının hizmetlerine ulaşabilirsiniz. E devlet şifresi edinme ve e devlet giriş yapmak için detaylara bakınız.

Devlet tarafından sunulan hizmetlerin tek bir noktada online olarak buluşturulduğu E Devlet bu bakımdan yoğun ilgi görmektedir.Vatandaşların iyi olarak yararlanabildiği bu portal üzerinden hizmetleri ulaşım sağlanabilmektedir. herhangi bir kuruma gitmeden internet üzerinden kolay bir şekilde yerine getirilebilmektedir. Tüm vatandaşlar için internet üzerinden sunulanE Devlet sayesinde büyük bir kolaylık sağlanmaktadır.Fakat bunun için vatandaş olarak sisteme üye olması gerekmektedir.Bu bakımdan tüm vatandaşların yaşadığı ortak sorun E Devlet şifre nasıl alınır E Devlet şifre nasıl alındığını öğrenmek için haberimizdeki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E DEVLET KAPISI

E Devlet portalı her ne kadar ücretsiz bir şekilde sunulsa da ilk üyelikte şifre ücretinin verilmesi gerekmektedir. Bu bakımdan E Devlet sistemine ilk defa giriş yapacak olan kullanıcıların en yakın PTT şubesine giderek E Devlet şifresi alması gerekmektedir.Bu konuda vatandaşların bizzat başvuru yapması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Aksi halde başka biri için E Devlet şifresinin alınması mümkün değildir. Bu bakımdan vatandaşların PTT ye girerek başvuru yapması ve şifre alması yeterli olmaktadır. Başvuru yapıldığında görevli tarafından vatandaşlara kapalı bir zarf içerisinde E Devlet şifresi teslim edilecektir.Bu zarfı açarak E Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. E Devlet giriş ekranında yer alan şifre bölümüne bu şifreyi girebilirsiniz. Şifrenin yanında TC kimlik numaranızı da sistemi girmeniz gerekmektedir.

Tüm bu bilgiler dahilinde E Devlet giriş yapmak isteyenler E Devlet şifresi nasıl alınır adımlarını belirtildiği şekilde yerine getirecek kolayca E Devlet şifresine sahip olabilmektedir. Bu ilk alımdan sonra vatandaşların şifresini kaybetmesi durumlarında herhangi bir şekilde tekrar ücret ödemesi ve şifre almasına gerek kalmayacaktır.Bunun yanında vatandaşların sisteme telefon numarasını ve mail adresini kayıt etmesi ile birlikte şifresini unutsa da bu yöntemler üzerinden şifre sıfırlama işlemlerini yerine getirmesi mümkündür.

Haberin Devamı