Gazete Vatan Logo

E-Devlet giriş, şifre alma ve sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

E-Devlet, devlet tarafından vatandaşlara verilmekte olan hizmetlerin elektronik bir ortamda sunulmasını sağlayan sistemin adıdır. Bu sistem ile devletin vermiş olduğu hizmetlerin vatandaşlara daha kolay ve daha etkin yol ile kaliteli, kesintisiz, hızlı ve güvenli şekilde ulaştırılması amaçlanmaktadır. Peki e-Devlet ile hangi işlemler yapılmaktadır? e-Devlet şifresi nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde!

E-Devlet giriş, şifre alma ve sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Her geçen gün yeni hizmetlerin eklendiği sistem ile vatandaşlar hiç sıra beklemeden işlemlerini yapmakta ve sorgulamalarını gerçekleştirmektedirler.

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

e-Devlet şifresi PTT aracılığı ile verilmektedir. Şifrenizi almak için en yakın PTT şubesine gitmeniz yeterli olacaktır. Şifre için 2 TL hizmet bedeli alınmaktadır. Alınan şifre ile kişinin pek çok bilgisine ulaşılabileceğinden dolayı, size özel olan şifrenizi kimse ile paylaşmamanız gereklidir.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

e-Devlet Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

e-Devlet sistemine girmek için www.turkiye.gov.tr sitesine giriniz. Siteye girdikten sonra ekranın sağ üst kısmında yer alan ‘’Sisteme Giriş’’ butonuna tıklayınız. Açılan ekran giriş yapmanız için 5 farklı seçenek sunulacaktır. Bu seçenekler içinde en çok kullanılanı e-Devlet şifresi ile yapılan giriş işlemidir. e-Devlet şifresi ile giriş işleminden başka, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ya da internet bankacılığı seçeneklerini de kullanarak sisteme giriş işlemi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

e-Devlet ile Hangi İşlemler Yapılabilir?

e-Devlet sistemi ile verilen hizmetler üç başlık altında toplanmaktadır. Bunlar; bilgi alma, sorgulama ve başvuru işlemleridir. Bilgi alma bölümü ile adli sicil kaydınızı sorgulayabilir veya askerlik bilgileriniz hakkındaki son durumu görebilirsiniz. Sorgulama bölümünde öğrenci belgesi alma, emekli maaşı sorgulama ve seçmen kaydı sorgulama gibi işlemlerinizi yapabilirsiniz. Başvuru bölümünde ise bilgi alınmak istenen konu ile ilgili olarak başvuru yapılabilir. Emekli olmak için gereken başvuru işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet Şifremi Unuttum

e-Devlet şifresinin unutulması durumunda PTT şubesine giderek yeni bir şifre alabilirsiniz. PTT şubesine gitmeden e-Devlet sistemi üzerinden de yeni bir şifre alabilirsiniz. Bunu için daha önce sisteme giriş yaptığınızda cep telefon numaranızı sisteme kayıt ettirmiş olmanız gereklidir. Cep telefonu numaranızı kayıt ettirdiyseniz ücretsiz olarak yeni bir şifre alabilirsiniz. Telefon ile şifre almak için sistem üzerinde yer alan ‘’Şifremi Unuttum’’ butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

PTT tarafından size verilmiş olan şifre pek akılda kalıcı olmayabilmektedir. Şifrenizi değiştirmek istediğinizde e-Devlet sistemine giriş işlemi yaptıktan sonra ‘’Benim Sayfam’’ sekmesine tıklayınız. Açılan alt menüden ‘’ Şifre ve Güvenlik Ayarlarım’’ sekmesine tıklayın. Açılan sayfadan ‘’Şifremi Değiştir’’ butonuna tıklayarak şifre değişikliğinizi yapabilirsiniz.

e-Devlet sistemi ile verilen kamu hizmetleri daha hızlı gerçekleşmekte ve daha da verimli olmaktadır. Vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen işlemler online olarak yapıldığı için hem devlete hem de vatandaşa pek çok açıdan kolaylıklar sunmaktadır.