Gazete Vatan Logo

E Devlet Giriş İle Abonelik, Borç Ve Alacak Sorgulama İşlemlerini Yapabilirsiniz

E Devlet portalına yeni eklenen abonelik, borç ve alacak sorgulama işlemleri için E Devlet girişi yaparak, E Devlet menüsünden borç sorgulayacağınız kurumu seçmeniz yeterli. Kurum ve işlem detayları için haberin devamını okuyabilirsiniz.

E Devlet portalı vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak ve farklı alanlardaki ihtiyaçların giderilmesini sağlamak adına yeni hizmetler eklenmektedir. Yeni eklenen hizmetler hakkında detaylı bilgi almak ve hangi hizmetlerin eklendiğini görmek için E Devlet kapısına giriş yaptıktan sonra yeni eklenenler bölümüne tıklamanız yeterli olacaktır. Portaldan daha iyi bir şekilde yararlanmanız ve sık kullandığınız hizmetlere direk ulaşmanız amacıyla, sık kullanılan hizmetler ve yeni eklenenler gibi sekmeler oluşturulmuştur. Portala giriş yaptıktan sonra açılan menüden görebilirsiniz.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E Devlet kapısına yeni eklenen hizmetler, özel kurum ve firmalardaki abonelikler için borç ve alacak sorgulama hizmetidir. Vatandaşların Avea gibi özel hizmetleri için yapabileceği sorgulamalar sayesinde abonelik hakkında detaylı bilgi alabilir, borç durumunuzu görüntüleyebilir ve varsa alacağınız alacak bilgisine de ulaşabilirsiniz.

E Devlet üzerinden sorgulama yapmak için ilk olarak hangi kurum üzerinden sorgulama yapacağınızı sorgulamanız gerekmektedir. Bunun için ise Avea, Digiturk, Superonline, TTNET, Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi kurumlar arasından seçim yapabilirsiniz. Sorgulama yapmak için ilk olarak portala giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş işlemlerinin ardından yapacağınız seçim ile birlikte abonelik konusundaki tüm detaylar ekrana yansıtılacaktır. Özellikle kontrol takibi yapmak ve üyeliğinizin ne zaman başladığını ve biteceğini görmek için yapacağınız sorgulama faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Sorgulama yaptığınızda, detaylar bir tablo halinde yayınlanmaktadır. Abone no gibi detayların da yer aldığı tabloda özellikle abonelik başlangıç ve bitiş tarihlerinin yer alması sizin için bilgi sağlayacaktır. Ayrıca aldığınız hizmetler için herhangi bir borç olup olmadığının yanında, oluşan borçlardan dolayı yasal takibe alınıp alınmadığını da görebilmeniz mümkündür. Abonelik, borç ve alacak sorgulama işlemleri özellikle eski dönmede kapattırdığınız fakat borcunuzun kaldığı abonelikler için size bilgi sağlayacağı için aldığınız eski hizmetler için sorgulama yapmanız yararlı olacaktır.

Haberin Devamı