Gazete Vatan Logo

E Devlet Giriş İçin E Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E Devlet giriş için E Devlet şifresi gereklidir. E Devlet girişi için şifrenin nasıl alınacağını öğrenmek ve E Devlet girişi yapmak için haberin devamını okuyabilirsiniz.

E Devlet üzerinden sağlanan hizmetlere sürekli yenileri eklenmektedir. Öyle ki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu portal, devlet bürokrasisini de rahatlatmış durumdadır. Pek çok bilginin ve belgenin portal üzerinden alınabilmesi ile birlikte kurumlar üzerindeki yoğunluklar dahi azalmış durumdadır. Bu bakımdan da sistem sürekli yenilerek geliştirilmektedir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E Devlet giriş yaparak tüm bu hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak şifre alması gerekmektedir. Bu bakımdan hizmetlerden yararlanmadan önce şifre işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Şifre işlemleri için ise, ilk olarak en yakın PTT şubesine gidilmesi gerekmektedir. E Devlet şifre alma işlemlerinde yetkili kurum olan PTT üzerinden bu konuda yardım alabilirsiniz.

PTT'ye gittikten sonra şifre için ödeme yapmanız gerekir. Bu ödemenin yapılması ile birlikte, kapalı bir zarf içerisinde şifreniz size teslim edilecektir. Alacağınız bu şifre ile birlikte kullanacağınız T.C. Kimlik numaranızla turkiye.gov.tr portalına giriş yapabilirsiniz. Yapacağınız bu işlem ile birlikte, E Devlet hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet şifre konusunda dikkat edilmesi gereken nokta, şifrenin unutulmasında tekrar PTT üzerinden ücret vererek şifre almanız gerektiğidir. Bu bakımdan bu tür sorunlar yaşamamak ve tekrar tekrar E Devlet şifresi için ödeme yapmamak için, sisteme girişi yaptıktan sonra sisteme bazı bilgilerin tanımlaması gerekmektedir. Öyle ki kullandığınız mail adresini ve güncel telefon numarasını sisteme tanımlamanız, şifre işlemlerinde tekrar PTT'ye gitmenizi engelleyecektir.

Bu bakımdan şifrenizi unutsanız dahi E Devlet giriş ekranında bulunan şifremi unuttum bölümünden yararlanarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Bu bilgileri sisteme girmeyen vatandaşlar için ise böyle bir imkânbulunmamaktadır. Bu kişilerin şifrelerini unuttukları durumlarda tekrar PTT'ye gitmesi ve iki kat ücret vererek yeni E Devlet şifresi alması gerekmektedir.