Gazete Vatan Logo

E-Bordro sistemi üzerinden maaş sorgulamak çok kolay!

E-Bordro memur olan vatandaşlarımızdan istenen, günlük hayatta kullanılabilecek bir belgedir. Bu belgeyi alma işlemi oldukça basittir. E-Bordro belgesi almak için neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız haberimizi dikkatlice okuyunuz.

E-Bordro sistemi üzerinden maaş sorgulamak çok kolay!

Günümüzde hızla gelişen teknoloji hayatımızı git gide pratikleştirmektedir. Ülkemizde gelişen teknoloji sayesinde devlet kurumları da bu gelişmeye ayak uydurmaya başlamıştır. Bütün kamu çalışanları artık internet üzerinden tüm bilgilerine ulaşabilmektedirler. Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Genel Müdürlüğü e-bordro sorgulama uygulamasını kullanıma sunmasıyla birlikte, kamu çalışanları hem en güncel aya ait hem de geçmiş ayların maaşlarının bordrolarına tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşabilmektedirler. İnternet üzerinden e- bordro görüntüleyerek maaş bilgilerinizin tüm detaylarını incelemek için Maliye Bakanlığı'nın resmi internet sitesini kullanabilirsiniz. E-bordro özellikle kredi kartı ve kredi alma gibi işlemlerinizde bankaların sizden istediği maaş belgesidir. İnternet üzerinden maaş bordrosu yani E-Bordro alma işlemi 2 farklı şekilde gerçekleşmektedir. E-devlet şifresi ile E-Devlet sistemi üzerinden E-Bordro alabileceğiniz gibi ayrıca şifresiz olarak da Maliye Bakanlığının E-Bordro uygulamasından alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Bordro işlemini yapmak için E-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapmak için de sağ üst kısımda bulunan sisteme giriş butonuna tıklamalısınız. Bu butona tıkladıktan sonra E-Devlet giriş seçenekleri karşınıza gelecektir. Yaygın biçimde kullanılan ve oldukça kolay olan E-Devlet şifresi ile girişi seçmenizi öneririz. E-Devlet şifresini PTT şubelerinden almalısınız. PTT şubelerinden herhangi birine giderek E-Devlet şifre alma talebinde bulunmalısınız. Daha sonrasında 2 TL ödeyerek şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası bilgilerinizle E-bordro alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

ŞİFRESİZ E-BORDRO ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Bordro işlemini şifresiz bir biçimde gerçekleştirmek için Maliye Bakanlığı’nın vatandaşlar için sunmuş olduğu Muhasebat Genel Müdürlüğü sistemine giriş yapmalısınız. Ancak bu site üzerinden E-Devlet sistemine yönlendirileceksiniz. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu sunmuş olduğu birçok şifresiz işlemi E-Devlet sistemine aktarmıştır. Bunun nedenleri arasında hem daha az kullanılmaları hem de çıkan sonuçların yanlış olduğundan dolayı vatandaşların yanlış bilgilendirilmiş olmasıdır. Bu nedenlerden dolayı kapatılan Muhasebat Genel Müdürlüğü üzerinden işlem yapma olanağınız yoktur. E-Devlet sistemi üzerinden nasıl E-bordro alacağınıza da yukarıdaki bilgiler ışığında ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı