Gazete Vatan Logo

E-Bordro sistemi üzerinden maaş bordrosu nasıl görüntülenir?

E-Bordro sistemi ile memurlar maaş bilgilerine artık üzerinden kolayca ulaşabilmektedirler. E-Bordro sistemine giriş ve E-Bordro sistemi hakkında bilmeniz gereken tüm ayrıntıları haberimizde sizler için hazırladık.

E-Bordro sistemi üzerinden maaş bordrosu nasıl görüntülenir?

Maaş bilgilerinin yazılı olduğu belgeye bordro adı verilir. Lakin sadece kamu kurumlarında ve devlette memur olarak çalışan görev alan kişilerin bordro belgeleri bulunmaktadır. Hatta ve hatta artık günümüzde internet aracılığı ile sanal olarak da sunulan bordro sistemine internette e-bordro denmektedir. E-bordro sistemine giriş yaparak sistemde bulunan maaş bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. Kontrol ettiğiniz bilgilerde bir sıkıntı olursa var olan bu yanlışların giderilmesi için gerekli olan bilgiye de ulaşmanız mümkündür.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Sizlerde her ay sonunda yatan net maaşınız, maaşınızda meydana gelen sigorta ya da dernek aidatı gibi kesintiler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz e-bordro uygulamasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz. E-bordro uygulamasını kullanmak ve maaşınız hakkında ayrıntılı bir bilgi sahibi almak istiyorsanız yazımızı dikkatle okuyunuz.

Kamu görevlileri e-bordro uygulamasına giriş yaparak maaşlarını hesaplama imkânı bulmuşlardır. Fakat bu e-bordro sistemi yalnızca 12 aylık maaş bilgisini sunmaktadır. Hem de bu sistemde bulunan bu maaş bilgileri her yıl düzenli olarak güncellenmektedir. E-bordro sisteminde 12 aylık maaş bilgileri Excel dosyası halinde hazırlanmış vaziyettedir. Bu dosyaları bilgisayarınıza ya da akıllı telefonlarınıza ya da tabletlerinize indirmek oldukça kolaydır. E-bordro sisteminde bu bahsettiğimiz maaş bilgileri dışında, unvan, hizmet sınıfı, kadro durum bilgileri gibi bilgilerde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Kamu görevlileri e-bordro sistemi üzerinden maaşlarında yapılmış olan vergi ya da vergiye benzer kesintiler hakkında bilgi alarak bu kesintilerin hangi gerekçe ile alındığını da öğrenebilmektelerdir. E-bordro sistemi aracılığı ile maaş hesaplaması ya da her hangi gerekçe ile alındığını da öğrenebilirler. E-bordro sistemi aracılığı ile maaş hesaplaması ya da her hangi başka işlem yapabilmek için sistem tarafından istenen bilgiler şu şekildedir; T.C. kimlik numarası, memuriyet sicil numarası, emekli sicil numarası gibi kişisel bilgilerdir. Sizlerin de görüldüğü üzere artık onlie olarak yapılan işlemler ile birlikte şeffaflık gelişmekte ve maaşınız hakkında ayrıntılı bir bilgiye her zaman ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sizde maaşınız hakkında ayrıntılı bir bilgi almak ve maaşınızda meydana gelen kesinti ve de eklemeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz

Haberin Devamı