Gazete Vatan Logo

E-Bordro muhasebat maaş bordrosu alma işlemleri çok kolay!

E-Bordro maaş bordrosu alma işleminizi Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden değil de E-Devlet resmi internet sayfasından yapabiliyorsunuz. Çok basit hale getirilen bu işlemi nasıl yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Bordro muhasebat maaş bordrosu alma işlemleri çok kolay!

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, günümüzde zamandan tasarruf sağlamak amacıyla, hemen hemen herkes işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. İnternet üzerinden yapılan bu işlemlere ise devletimizde sunmuş olduğu uygulamalar yardımı ile, kurumlara gitmemize ve uzun kuyruklarda bekleyerek işlem yapma durumumuzda ortadan kalkmış olmaktadır. Devletimizin bizlere sunmuş olduğu bu imkanlar kapsamında, internet üzerinden işlem yapacak olduğumuz bir diğer durum ise E-Bordro işlemidir. Bu yazımızda sizlere E-Bordro işleminizi nasıl yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bu bilgiler yardımı ile sizlerde E-Bordro işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. E-Bordro, Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından kontrol edilen say2000i’de maaş hesaplaması yapılan ve kamu personelinin yararlanabildiği elektronik ortamda bordro görüntüleme işlemidir. Düzenli olarak her ayın 15'den sonra online uygulama sayesinde bordronuza ulaşabilir ve dilerseniz çıktısını da alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Bordro işlemini online olarak gerçekleştirmek için ise sadece bir yolunuz bulunmaktadır. Bu yöntem E-Devlet sistemidir. E-Bordro'nuza E-Devlet uygulaması ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise şöyledir;

E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz tüm işlemler için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi edinmek için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz için kimlik bilgileriniz yeterli olacaktır. Ayrıca E-Devlet şifreniz için 2 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. tüm bu işlemlerinizden sonra hemen E-Devlet şifrenizi edinebilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi edindikten sonra ise, sistem üzerinden ilk olarak 'kimliğimi şimdi doğrula' butonuna basmanız gerekmektedir. Ardından değişen ekran üzerinden sizden istenmekte olan TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yap butonuna tıkladıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sisteme girişinizi yaptıktan sonra maaş hesaplama, maaş öğrenme, maaş bordrosu çıktı alma gibi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunlara ek olarak güncel bilgilerinize ulaşabildiğiniz gibi aynı zamanda geçmiş dönemlere ait maaş bilgilerinize de ulaşabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz bilginizin çıktısını da alabilirsiniz.

Bu E-Bordro sistemini 7 gün 24 saat kullanabilirsiniz. Şifre haricinde E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapmak ve E-Bordro ile bilgilerinize ulaşmak için 'mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ seçeneklerinden birini de kullanabilirsiniz.