Gazete Vatan Logo

E-Bordro meb maaş bordrosu alma ekranına nasıl giriş yapılır?

E-Bordro MEB maaş bordrosu almak için Maliye Bakanlığı’nın E-Bordro hizmetini kullanabilirsiniz. Bu işlemi yapmak birkaç dakikanızı alacak. Nasıl yapacağınızın bilgisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Bordro meb maaş bordrosu alma ekranına nasıl giriş yapılır?

İleri teknolojinin hayatımızdaki yeri ve önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bizlerde bu internetin kullanım alanının bu denli yaygınlaşmasını oldukça pratik bir şekilde kullanmaya başlamışızdır. Sağlık alanından eğitim alanına aklınıza gelebilecek olan pek çok alanda internetin kullanıldığı bir dönemde yaşamaktayız. Her ortamda her alanda internetin bizlere sağlamış olduğu kolaylıklardan yararlanabiliriz. Çünkü hayatımız boyunca yapmamız gereken belli başlı işlemler vardır. Bu işlemleri yapmak için artık kurumun binasına gitmemize gerek kalmayacak. Online internet sistemlerinden yararlanarak saatlerce sürecek olan işlemlerimizi yalnızca dakikalar içinde yapabileceğiz. Bugünde yazımızda sizlere internet üzerinden yapılarak biz vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan bir başka işlemden bahsedeceğiz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalıştığımız kurumlardan her ay düzenli olarak maaş almaktayız. Almış olduğumuz bu maaşların her ay düzenli olarak kayıt edilmektedir. Bu detaylı maaş bilgilerimizin tutulduğu maaş cetveline bordro adı verilmektedir. Online uygulamalarda ise bu isim e-bordro olarak geçmektedir. Vatandaşlar bordro uygulamasını kullanabilir maaşları hakkında en ufak detaylara dahi sahip olabilirler. Ancak bunun için gerekli olan ilk koşul çalışan bireylerin devlet memurluğu adı altında çalışmaları gerekir. Yani kısaca e-bordro sorgulaması yapacak olan bireyler devlete bağlı kurumlarda çalışan olmak zorundadırlar. Vatandaşların e-bordro sorgulama yapabilmeleri için yapmaları gereken belli başlı bazı aşamalar vardır. Sizlerde bu aşamaları öğrenmek ve bordro sorgulaması yapmak istiyorsanız lütfen yazımızı okumaya devam ediniz.

Haberin Devamı

Online sistemlerin tek bir çatı altında toplandığı e-Devlet sistemi sayesinde yine sizler e-bordro sorgulaması yapabilirsiniz. Her birey öncelikle e-Devlet şifresi almak için PTT merkez şube binasına gitmeleri gerekir. Sonrasında bu binaya gittiklerinde görevli kişiye nüfus cüzdanlarını ve 2 TL olan işlem ücretini takdim ettikten sonra e-Devlet sistemine girebilmek için şifrelerini alırlar. Bu şifre ile e-Devlet sistemine giriş yapabilirler. Almış oldukları şifre ve T.C. kimlik numaraları ile vatandaşlar bu sistemin resmi ana sayfasına giriş yapabilirler. Ardından sol köşede bulunan e-Hizmetler bölümüne Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü sayfasına giriş yapmaları gerekir. Bu sayfada ilgili alanları doğru bir şekilde doldurduktan sonra e-bordro sorgulama işlemini yapabilirler.

Haberin Devamı